Категорія
Новини
Дата

Суд не підтримав «план спасіння» мережі «Ельдорадо»

Господарський суд Києва відмовив мережі магазинів «Ельдорадо» у затвердженні плану досудової санації. Про це повідомили Forbes старший партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий, який консультує «Ельдорадо», і юрист однієї з компаній-кредиторів мережі, який погодився поділитися інформацією на умовах анонімності.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На засіданні 30 листопада Господарський суд Києва відмовив ТОВ «Дієса» (юрособа Eldorado) у затвердженні плану досудової санації компанії. «Звісно, ми будемо реагувати. Як саме – завтра вирішуватимемо з «Ельдорадо», каже Юліан Хорунжий з Ario Law Firm, який консультує «Ельдорадо». 
  • «Рішення суду було цілком логічним, зважаючи на численні недоліки «Плану санації» та незгоду з ним більшості кредиторів ТОВ «Дієса», які чинили опір щодо його затвердженню, – говорить адвокат «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» Назарій Адамчук, який представляє DeLonghi. – План передбачав вигідні умови виключно для ТОВ «Дієса» і їх власника пана Віктора Поліщука»
  • В той же час, в Господарському суді Києва перебуває справа за заявою DeLonghi про відкриття провадження у справі про банкрутство Eldorado.
  • «Зважаючи на відмову судом у затвердженні «Плану санації», наразі існує велика ймовірність порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ «Дієса». Сама процедура банкрутства є більш дієвою та вигідною для великої кількості кредиторів боржника, оскільки надасть можливість кредиторам задовольнити свої вимоги за рахунок майна та активів ТОВ «Дієса», – запевняє Адамчук.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні