Категорія
Новини
Дата

Без права на заставу. Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для бізнесмена Ігора Коломойського, якого підозрюють в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка у 2003 році у Феодосії, пише видання «Ґрати».

Ключові факти

  • Згідно із рішенням суду, Коломойський перебуватиме під вартою до 7 липня 2024 року без права на заставу.
  • Бізнесмен заперечує будь-яку причетність до злочину.

Контекст

Коломойський із 2 вересня перебуває в ізоляторі Служби безпеки України за підозрою Бюро економічної безпеки у шахрайстві та легалізації майна. Запобіжний захід за цією підозрою передбачав його арешт до 2 червня із заставою в розмірі 1,9 млрд грн.

8 травня Офіс генпрокурора повідомив бізнесмену про підозру в організації замовного вбивства. За версією слідства, він з мотивів помсти замовив вбивство директора юридичної компанії за нібито відмову анулювати та визнати недійсними рішення загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

Для вчинення злочину підозрюваний залучив членів банди, яка, зокрема, «спеціалізувалась» на розправах з конкурентами, заявило слідство. Злочинці напали і нанесли ножові поранення директору юркомпанії, але йому вдалося вижити.

У 2005 році проти Коломойського порушили справу за замах на вбивство адвоката Сергія Карпенка через відмову виконувати вказівки у корпоративній суперечці навкого метзаводу Дніпроспецсталь, пише УП. У тому ж році справу закрили.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні