Категорія
Новини
Дата

Справа 21-річної давнини. Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Ігор Коломойський /Getty Images

Ігор Коломойський Фото Getty Images

Офіс генпрокурора повідомив «відомому бізнесмену» про підозру в організації замовного вбивства. Слідство не називає імені підозрюваного, але фото, яким проілюстровано повідомлення пресслужби, свідчить, що йдеться про Ігоря Коломойського

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За процесуального керівництва Офісу генпрокурора відомому бізнесмену, підозрюваному в легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом, повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п.п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України).
  • За версією слідства, підозрюваний з мотивів помсти замовив вбивство директора юридичної компанії за нібито відмову анулювати та визнати недійсними рішення загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.
  • Для вчинення злочину підозрюваний залучив членів банди, яка, зокрема, «спеціалізувалась» на розправах з конкурентами, заявило слідство. Злочинці напали і нанесли ножові поранення директору юркомпанії, але йому вдалося вижити.
  • Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії для викриття усіх осіб, причетних до злочину. Підозрюваний бізнесмен перебуває під вартою, йдеться у повідомленні.
  • У 2005 році проти Коломойського порушили справу за замах на вбивство адвоката Сергія Карпенка через відмову виконувати вказівки у корпоративній суперечці навкого метзаводу Дніпроспецсталь, пише УП. У тому ж році справу закрили.
Справа 21-річної давнини. Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства /Фото 1

Контекст

Раніше СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Ігорю Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. Його заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн

24 жовтня 2023-го Шевченківський районний суд Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Коломойському. Суд вирішив залишити його під вартою, але зобовʼязав надати додаткове медичне обслуговування.

10 листопада Шевченківський районний суд відхилив клопотання адвокатів Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт. Захист бізнесмена подав клопотання про зміну запобіжного заходу нібито через погіршення стану здоровʼя бізнесмена. 

Адвокат Коломойського Олександр Лисак заявляв, що захист подавав клопотання, щоб був доступ до лікарів, але їх не допустили.

28 листопада суд залишив бізнесмена під вартою до 26 січня. 28 лютого суд продовжив термін тримання Коломойського під вартою до 25 квітня, зменшивши йому розмір застави на 150 млн грн, до 2,4 млрд грн.

У квітні Шевченківський районний суд Києва продовжив строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Коломойського до 2 червня. Водночас суд зменшив суму застави – з 2,4 млрд грн до 1,96 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні