Категорія
Новини
Дата

Суд продовжив Коломойському перебування під вартою, знову зменшивши розмір застави

Шевченківський районний суд Києва продовжив строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського до 2 червня, пише «Інтерфакс-Україна». Водночас Коломойському було зменшено суму застави – з 2,4 млрд грн до 1,96 млрд грн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Одна зі сторін засідання повідомила агентству, що суд знову відхилив пропозицію відпустити Коломойського на поруки народного депутата й відмовити в арешті через стан здоровʼя.
  • Таким чином, суд задовольнив вимоги прокурора Офісу генерального прокурора Сергія Демʼянчука.

Контекст

СБУ, БЕБ та Офіс генпрокурора повідомили Коломойському про підозру в заволодінні 5,8 млрд грн ПриватБанку. Його заарештували на два місяці із заставою в 509 млн грн. Пізніше суд збільшив розмір застави до 3,8 млрд грн

24 жовтня 2023-го Шевченківський районний суд Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Коломойському. Суд вирішив залишити його під вартою, але зобовʼязав надати додаткове медичне обслуговування.

10 листопада Шевченківський районний суд відхилив клопотання адвокатів Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт. Захист бізнесмена подав клопотання про зміну запобіжного заходу нібито через погіршення стану здоровʼя бізнесмена. 

Адвокат Коломойського Олександр Лисак заявляв, що захист подавав клопотання, щоб був доступ до лікарів, але їх не допустили.

28 листопада суд залишив бізнесмена під вартою до 26 січня. 28 лютого суд продовжив термін тримання Коломойського під вартою до 25 квітня, зменшивши йому розмір застави на 150 млн грн, до 2,4 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні