Категорія
Новини
Дата

Світ повернеться до нормального життя через сім років за сьогоднішніх темпів вакцинації, — Bloomberg

Науковці припустили, що для повернення життя до звичного русла, яке було до пандемії COVID-19, у всьому світі потрібно вакцинувати від 70% до 85% населення. Це стане можливо через сім років за сьогоднішніх темпів вакцинації, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Bloomberg зібрав і проаналізував дані про темпи вакцинації у всьому світі. Вакцинація відбувається більш швидкими темпами в багатих західних країнах, ніж у решті країн на земній кулі
  • Ізраїль, де найвищий рівень вакцинації в світі, досягне 75% охоплення через два місяці.
  • США підійде до показника 75% до 2022 року. Канаді для досягнення 75% охоплення потрібно понад 10 років. При цьому аналітики відзначають, що ці терміни залежать від того темпу вакцинації, який наразі є в тій чи іншій країні.
  • Темпи збільшаться в міру появи нових вакцин і країн, які почнуть робити щеплення населенню. Деякі з найбільших світових центрів із виробництва вакцин в Індії та Мексиці тільки починають свою роботу, зазначає Bloomberg.

Контекст

Вакцинація в Україні має розпочатися в другій половині лютого. До цього часу в рамках міжнародної програми COVAX очікується поставка 117 000 доз вакцини від компаній Pfizer/BioNTech та 2,2 млн – від компанії AstraZeneca. Посольство Німеччини в Україні заявило, що в рамках програми COVAX Україна отримає партію вакцин однією з перших у світі. Також приватна компанія «Лекхім» повинна поставити в Україну 1,9 млн доз китайської вакцини Sinovac до кінця травня.

У першу чергу в Україні вакцинують працівників мобільних бригад із вакцинації та медичних працівників клінік, у яких надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у коментарі Інтерфакс-Україна. За його словами, на першому етапі планується вакцинувати близько 367 000 осіб за допомогою спеціальних мобільних бригад.

Раніше уряд затвердив Дорожню карту на 2021–2022 роки, згідно якої протягом двох років планується вакцинувати проти COVID-19 не менше 50% населення України. Президент Володимир Зеленський запевнив, що ця вакцинація буде безкоштовною.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні