Категорія
Новини
Дата

Світ витратить $157 млрд на вакцини проти COVID-19 до 2025 року – аналітична компанія IQVIA

Глобальні витрати на вакцини проти COVID-19 до 2025 року досягнуть $157 млрд за рахунок масових програм вакцинації та «ревакцинації», яка буде проходити кожні два роки. Про це йдеться у звіті американської аналітичної компанії IQVIA Holdings, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За оцінками IQVIA, перша хвиля вакцинації від COVID-19 охопить близько 70% населення світу до кінця 2022 року.
  • Бустерні дози вакцини, ймовірно, будуть проводитися після початкової вакцинації кожні два роки.
  • Раніше представник Білого дому повідомив, що ревакцинація буде потрібна в період від девʼяти до 12 місяців після того, як люди отримають перші щеплення від COVID-19.
  • У Pfizer також зазначили, що бустерні дози можуть знадобитися протягом 12 місяців.
  • Очікується, що в цьому році витрати на вакцини будуть найвищими і складуть $54 млрд.
  • Після цього передбачається, що в 2025 році витрати знизяться до $11 млрд, оскільки зростання конкуренції і обсяги вакцин призводять до зниження цін. 

Важливі цифри

Прогноз такого стрімкого зростання продажів нового класу ліків або вакцин не має собі рівних. Наразі найбільше було витрачено на нові ліки від гепатиту С в період з 2014 по 2020 рік – $130 млрд. За даними IQVIA, прогноз витрат на вакцини COVID-19 становить 2% від прогнозу у $7 трлн на всі рецептурні ліки протягом наступних чотирьох років. 

Контекст

Процес вакцинації в Україні стартував 24 лютого. Українців почали щеплювати вакциною індійського виробництва CoviShield, яку виробляють за ліцензійними угодами британсько-шведської компанії AstraZeneca на потужностях Serum Institute (Індія). Перша партія в Україну склала 500 000 доз, і влада очікувала на подальші поставки. Проте Індія призупинила експорт через ріст кількості заражень коронавірусом всередині країни.

25 березня в Україну прибуло 215 000 доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Також Україна отримала 117 000 доз вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SkBio, виробленої південнокорейською компанією SK Bioscience.

Загалом Україна підписала контракти на постачання 22 млн доз вакцин: 8 млн від ініціативи COVAX і 14 млн – по заключених прямих контрактах (10 млн доз вакцини Novavax, 2 млн доз AstraZeneca (CoviShield) і майже 2 млн доз вакцини виробництва компанії Sinovac).

За даними МОЗ, Україна перебуває на 81-му місці в рейтингу країн з вакцинації від COVID. Станом на 28 березня в Україні вакцинувалися 629 182 людини від COVID-19. З них дві дози отримали 10 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні