Категорія
Новини
Дата

Світовий банк виділить Україні $100 млн на стипендії студентам

Світовий банк та український уряд виділить $100 млн для стипендій 222 000 українських студентів у навчальному році 2021-2022, йдеться в повідомленні банку на Facebook. Виплати підуть на академічні стипендії та соціальні стипендії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фінансування є частиною пакету допомоги України, який у найближчі місяці становитиме $3 млрд США.
  • «Академічні та соціальні стипендії і є таким необхідним додатковим джерелом доходу для студентів, особливо для дітей з бідних сімей. Ці стипендії допоможуть Україні зберегти людський капітал для своєї реконструкції та розвитку. Також ці стипендіальні програми допоможуть студентам забезпечити свої основні потреби та послуги, зрештою, сприятимуть продовженню освітнього процесу та покращенню результатів навчання», – сказав Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку в справах країн Східної Європи.

Контекст

Минулого тижня Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила пакет фінансування для України під назвою «Фінансування на відновлення в умовах надзвичайної економічної ситуації в Україні», або «ВІЛЬНА Україна». Банк мобілізував фінансову підтримку у розмірі $1,025 млрд. Вона допомагає уряду надавати заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення.

Фінансування Світового банку є частиною пакету допомоги України, який у найближчі місяці становитиме $3 млрд США. Додаткову підтримку отримають держави, які приймають українських біженців.

Із початку вторгнення майже 3,2 млн українців – переважно жінки, діти та люди похилого віку – знайшли порятунок у сусідніх країнах.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні