Категорія
Новини
Дата

Які реформи визначатимуть темп переговорів про вступ України до ЄС: розповідає голова МЗС Бельгії

1 хв читання

Віцепрем'єрка з Євроінтеграції Ольга Стефанішина та голова МЗС Бельгії Хаджа Лабіб /Getty Images

Віцепрем'єрка з Євроінтеграції Ольга Стефанішина та голова МЗС Бельгії Хаджа Лабіб Фото Getty Images

Реформи у фундаментальних галузях задаватимуть темп переговорам України про вступ до ЄС. Про це на першій міжурядовій кофнеренції Україна-ЄС заявила голова МЗС Бельгії Хаджа Лабіб, яка на ній головувала.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Цитати

  • «Враховуючи вирішальне значення для всього процесу базових реформ, прогрес у кластері Fundamentals визначатиме загальний темп переговорів», – сказала Лабіб.
  • Для вступу до ЄС Україна має адаптувати законодавство до європейського за 35 розділами, які об’єднані у шість кластерів. До найважливішого кластера Fundamentals, який відкривається на переговорах першим та закривається останнім, входять такі розділи як судова система та правосуддя, основоположні права людини, державні закупівлі та інші.
  • Україні необхідно буде повністю імплементувати і продовжувати впроваджувати реформи у сфері верховенства права та фундаментальних прав, зміцнення демократичних інститутів, реформування державного управління, а також економічних критеріїв, – заявила Лабіб.
  • Особливу увагу слід приділити судовій реформі, боротьбі з корупцією, а також захисту та недискримінаційному ставленню до нацменшин, додала вона.
  • Для незворотності прогресу в цих реформах Єврокомісія регулярно відстежуватиме досягнення України та звітуватиме про це перед радою ЄС, зауважила Лабіб.

Контекст

25 червня у Люксембурзі пройшла перша міжурядова конференція Україна-ЄС, що означає офіційний старт переговорів про вступ. Щоб вступити до ЄС, Україна має адаптувати законодавство за 35 розділами, які відповідають сферам європейського права.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд