Категорія
Новини
Дата

Tesla відкликає півмільйона машин через небезпечні дефекти. Це майже стільки, скільки компанія продала за минулий рік

Tesla відкликає півмільйона машин через небезпечні дефекти. Це майже стільки, скільки компанія продала за минулий рік /Ілюстрація Shutterstock

Ілюстрація Shutterstock

Американська Tesla відкликає 475 000 електромобілів у США через технічні дефекти, які можуть збільшити ризик аварій. Це трохи менше, ніж компанія Ілона Маска поставила за весь 2020 рік у всьому світі

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Причина відкликання машин – два дефекти, які, за версією американського регулятора, можуть призвести до аварій. Компанія відкликає 356 000 електромобілів Model 3. У цих машинах можуть виходити з ладу камери заднього виду через двері багажника, які пошкоджують дроти. Непрацююча камера обмежує оглядовість водія, і це збільшує ризик аварії, пише Національне управління безпекою руху на трасах США (NHTSA).

Tesla також відкликає 120 000 автомобілів Model S, зібраних з 2014 року. У них може мимовільно відкриватися капот через проблеми із заскочкою.

Компанія обіцяє безкоштовно виправити всі проблеми та повернути авто власникам. Керівництву не відомо про аварії, травми або смертельні випадки внаслідок наявності цих дефектів, пише Reuters.

Після повідомлень про відкликання автомобілів акції Tesla впали на 3%, але пізніше відновилися й торгувалися по $1088,76 за штуку. За 2021 рік акції компанії зросли на 50%. Наприкінці жовтня капіталізація Tesla уперше перевищила $1 трлн.

NHTSA продовжує перевіряти компанію Ілона Маска: після серії зіткнень з автомобілями швидкої допомоги регулятор взявся за автопілот моделей Tesla. Регулятор також вивчає оновлення програмного забезпечення, яке дає можливість водіям грати у відеоігри за кермом, пише Bloomberg. Tesla вже пообіцяла заблокувати цю можливість.

Незважаючи на те що обсяг відкликання великий і майже відповідає глобальним постачанням компанії в 2020 році (499 550 авто), це стає все більш звичайним явищем в автопромі, пише Bloomberg. У 2020 році автовиробники повернули близько 28 млн автомобілів.

1 січня Tesla звітуватиме про продаж за останні три місяці 2021 року і може оголосити про черговий квартальний рекорд – від 265 000 до 290 000 авто, пише Bloomberg. З урахуванням зростання в четвертому кварталі, за підсумками року кількість проданих автокарів може досягти понад 900 000 штук, що майже вдвічі перевищує результати 2020 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні