Категорія
Новини
Дата

Tesla закриває один з офісів у Кремнієвій долині й звільняє близько 200 співробітників

Американський виробник електрокарів Tesla закриває один з офісів у Кремнієвій долині та звільняє близько 200 співробітників. Про це Reuters повідомили звільнені працівники.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Компанія повідомила співробітникам, що закриє офіс у Сан-Матео, який займався покращенням системи допомоги водіям Autopilot, та звільнить більш ніж половину працівників офісу — близько 200 осіб.
  • Співробітникам офісу раніше було повідомлено, що вони поетапно переїдуть до офісу в Пало-Альто, починаючи з цього місяця після закінчення терміну оренди Сан-Матео. Але більшість працівників були звільнені.
  • До звільнених входять співробітники як з погодинною оплатою, так і зі звичайною заробітною платою. Більшість звільнених — з погодинною оплатою. При цьому решта працівників офісу може перейти на роботу в інші підрозділи компанії.
  • Tesla не відразу відповіла на запит Reuters про коментар.

Контекст

Раніше Ілон Маск заявив, що компанія планує скоротити 10% співробітників на тлі занепокоєння щодо ситуації у глобальній економіці. Маск уточнив, що звільнення не торкнуться працівників на виробництві електромобілів та акумуляторів, а також сонячних панелей. Крім того, він зазначив, що кількість працівників із погодинною оплатою може збільшитися.

Прибуток виробника електрокарів Tesla за перші три місяці 2022 року становив $3,3 млрд. Компанія побила рекорд попереднього кварталу, коли прибуток досяг $2,3 млрд. 

У 2022-му компанія має намір випустити 1,5 млн автомобілів попри нову хвилю коронавірусу в Китаї. Шанхайський завод Tesla, де виготовляються седани й кросовери, був закритий протягом місяця через жорсткі карантинні обмеження й має проблеми з постачанням комплектуючих. Раніше Tesla назвала шанхайський завод своїм основним експортним центром, що робить його критичним місцем для виробника.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні