Категорія
Новини
Дата

The Washington Post: Китай скоротив експорт ноутбуків до Росії на 40%, телефонів – на дві третини

Експорт китайських технологій до Росії різко впав у березні після того, як санкції під керівництвом США набули чинності. Про це з посиланням на міністра торгівлі США Джіна Раймондо пише The Washington Post.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Поставки китайських ноутбуків до Росії в березні впали на 40% у порівнянні з лютим, тоді як експорт смартфонів зменшився на дві третини. Експорт обладнання телекомунікаційних мереж впав на 98%, додала Раймондо.
  • Експортні дані, про які раніше повідомляла The Wall Street Journal, свідчать, що Пекін спочатку не бажав порушувати правила, можливо, через страх перед помстою США, що може включати обмеження продажів технологій китайським компаніям.
  • Заборони на експорт не мали на меті блокувати продаж до Росії споживчих товарів, таких як смартфони та ноутбуки. Але юристи з торгівлі кажуть, що деякі компанії взагалі припинили поставки електронних товарів до Росії.

Контекст

Сполучені Штати та 37 інших країн розробили торговельні обмеження, щоб перешкодити військовій та високотехнологічній галузям російської економіки. Правила забороняють продаж комп’ютерних чіпів, телекомунікаційного обладнання, лазерів тощо.

Китайська компанія DJI, найбільший у світі виробник комерційних безпілотників, заявила у квітні, що призупиняє діяльність в Україні та Росії, ставши першою великою китайською компанією, яка відкрито покинула ринки через війну.

У березні Apple заявила, що призупиняє всі продажі продукції в Росії. Через кілька днів Samsung також призупинив продаж усіх продуктів, включаючи смартфони та комп’ютерні чіпи. Та згідно з останніми даними International Data Corp. (IDC), Apple, Samsung і китайська Xiaomi увійшли до трійки лідерів смартфонів у Росії в першому кварталі за показниками поставок.

Xiaomi не відразу відповіла виданню на запит прокоментувати її продажі російським покупцям. Huawei, один із найбільших у світі виробників телекомунікаційного мережевого обладнання, відмовився повідомити, чи скоротилося постачання.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні