Категорія
Новини
Дата

TikTok тестує ШІ-бота Tako

1 хв читання

Платформа соціальних мереж TikTok тестує чат-бота зі штучним інтелектом (ШІ), який може спілкуватися з користувачами про короткі відеоролики та допомагати їм знаходити контент, пише Reuters із посиланням на ізраїльську компанію Watchful Technologies.

Ключові факти

  • Зокрема, Watchful Technologies заявила, що виявила чат-бота зі штучним інтелектом під назвою «Tako» у деяких версіях програми TikTok на мобільних пристроях Apple Inc.
  • Скріншоти та відео, якими Watchful поділився з Reuters, показали, що чат-бот займає чільне місце в інтерфейсі програми у вигляді значка у формі привиду, який користувачі можуть натискати під час перегляду відео, щоб вести текстові розмови та отримувати допомогу у пошуку контенту.
  • На запитання щодо Tako представник TikTok сказав, що платформа соціальних мереж завжди вивчає нові технології.
  • Розкриття інформації, подане до Бюро за патентами та товарними знаками США минулого місяця, показало, що TikTok подала заявку на реєстрацію товарного знаку «TikTok Tako» у таких категоріях, як «компʼютерне програмне забезпечення для штучного відтворення людської мови та тексту».
  • Дослідник Даніель Бучук сказав, що його команда почала знаходити згадки про Tako у деяких версіях програми TikTok на початку цього місяця, у тому числі у тестовій версії на пристрої iOS у США.
  • За його словами, на відміну від ChatGPT, який позиціонується як універсальний чат-бот, Tako більше схожий на помічника з навігації, який спонукає користувачів дивитися більше відео.

Контекст

OpenAI за підтримки Microsoft Corp наприкінці минулого року запустив чат-бот наступного покоління ChatGPT. Його поява викликала гонку в галузі за розробку функцій, заснованих на революційному генеративному ШІ, включаючи конкурента TikTok Snap Inc, чий My AI заснований на технології ChatGPT.

У квітні американські ЗМІ повідомили, що TikTok експериментує з генеративним інструментом штучного інтелекту, що дозволяє користувачам створювати аватари

Китайська материнська компанія ByteDance працює над великою моделлю ШІ, повідомляють китайські ЗМІ, але в даний час вона не пропонує функції чат-бота у своєму китайському аналогу TikTok, Douyin.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні