Категорія
Новини
Дата

TikTok тестує ШІ-бота Tako

Платформа соціальних мереж TikTok тестує чат-бота зі штучним інтелектом (ШІ), який може спілкуватися з користувачами про короткі відеоролики та допомагати їм знаходити контент, пише Reuters із посиланням на ізраїльську компанію Watchful Technologies.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Зокрема, Watchful Technologies заявила, що виявила чат-бота зі штучним інтелектом під назвою «Tako» у деяких версіях програми TikTok на мобільних пристроях Apple Inc.
  • Скріншоти та відео, якими Watchful поділився з Reuters, показали, що чат-бот займає чільне місце в інтерфейсі програми у вигляді значка у формі привиду, який користувачі можуть натискати під час перегляду відео, щоб вести текстові розмови та отримувати допомогу у пошуку контенту.
  • На запитання щодо Tako представник TikTok сказав, що платформа соціальних мереж завжди вивчає нові технології.
  • Розкриття інформації, подане до Бюро за патентами та товарними знаками США минулого місяця, показало, що TikTok подала заявку на реєстрацію товарного знаку «TikTok Tako» у таких категоріях, як «компʼютерне програмне забезпечення для штучного відтворення людської мови та тексту».
  • Дослідник Даніель Бучук сказав, що його команда почала знаходити згадки про Tako у деяких версіях програми TikTok на початку цього місяця, у тому числі у тестовій версії на пристрої iOS у США.
  • За його словами, на відміну від ChatGPT, який позиціонується як універсальний чат-бот, Tako більше схожий на помічника з навігації, який спонукає користувачів дивитися більше відео.

Контекст

OpenAI за підтримки Microsoft Corp наприкінці минулого року запустив чат-бот наступного покоління ChatGPT. Його поява викликала гонку в галузі за розробку функцій, заснованих на революційному генеративному ШІ, включаючи конкурента TikTok Snap Inc, чий My AI заснований на технології ChatGPT.

У квітні американські ЗМІ повідомили, що TikTok експериментує з генеративним інструментом штучного інтелекту, що дозволяє користувачам створювати аватари

Китайська материнська компанія ByteDance працює над великою моделлю ШІ, повідомляють китайські ЗМІ, але в даний час вона не пропонує функції чат-бота у своєму китайському аналогу TikTok, Douyin.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні