TikTok запустив монетизацію: віддаватиме авторам контенту половину доходу від відеореклами /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

TikTok запустив монетизацію: віддаватиме авторам контенту половину доходу від відеореклами

Getty Images

TikTok запускає новий продукт, який дозволить авторам контенту продавати рекламу разом зі своїми публікаціями та отримувати половину доходу, пише The Wall Street Journal.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Продукт Pulse Premiere є частиною розвитку програми TikTok Pulse, яка дозволяє елітній групі авторів отримувати половину доходу від відеореклами, яка зʼявляється одразу після їх публікацій у TikTok.
  • Новий продукт пропонуватиме аналогічні пільги для облікових записів деяких користувачів, таких як Condé Nast, BuzzFeed та NBC. 
  • Хоча Pulse доступний тільки для перших 4% постів його творців – на основі таких показників, як лайки, час перегляду та коментарі – новий продукт продаватиме рекламу для всіх постів від видавців, що беруть участь, заявила компанія.
  • Можливість продавати рекламу в найпопулярнішому додатку соціальних мереж зʼявляється, коли багато брендів намагаються впоратися зі складними економічними умовами, що призводить до скорочення витрат та звільнень по всій галузі.
  • Для TikTok цей крок створює ще одну можливість отримання доходу для платформи та допомагає налагодити стосунки сайту з рекламодавцями і користувачами.
  • «Йдеться про те, як ми можемо дійсно диверсифікувати наш портфель», – сказав Рей Цао, глобальний керівник стратегії монетизації продуктів у TikTok.
  • Новий рекламний продукт зʼявився у звʼязку з тим, що програма, яка належить пекінській компанії ByteDance, може бути заблокована в США через загрозу національній безпеці.
  • За словами Цао, для рекламодавців новий продукт покликаний забезпечити більшу прозорість щодо того, куди вони вкладають свої гроші.

Контекст

Рекламодавці стікаються до TikTok, щоб охопити його молодих користувачів. За даними дослідницької компанії Sensor Tower, ця програма була завантажена понад 4 млрд разів по всьому світу і стала найбільш скачуваною програмою в 2022 році. За даними компанії, зараз у TikTok зареєстровано понад 150 млн американців.

Очікується, що цього року компанія займе 2,5% ринку цифрової реклами в США, а її доходи від реклами в США зростуть на 36% – до $6,83 млрд, згідно з нещодавнім прогнозом дослідницької компанії Insider Intelligence.

Користувачі використовували TikTok як місце для створення своїх брендів, але іноді жалілися на відсутність можливостей для отримання доходу безпосередньо на платформі.

Дохід ByteDance Ltd. зріс більш ніж на 30% і перевищив $80 млрд у 2022 році, що відповідає показнику головного конкурента – Tencent Holdings Ltd. – після того, як дві відеоплатформи TikTok і Douyin привернули увагу рекламодавців, пише Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні