TikTok тестує інструмент для створення аватарів за допомогою ШІ /Freepik
Категорія
Новини
Дата

TikTok тестує інструмент для створення аватарів за допомогою ШІ

Freepik

Відеоплатформа TikTok експериментує з новим інструментом, що дає змогу користувачам створювати аватари за допомогою генеративного штучного інтелекту, пише TechCrunch. Функція нині не є широко доступною і зараз проходить випробування на кількох обраних ринках.  

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Кючові факти

  • З цим тестовим продуктом TikTok, по суті, створює додаток, подібний до Lensa, безпосередньо на своїй платформі. 
  • «У кількох обраних регіонах ми експериментуємо з новим способом створення зображень профілю та обміну ними зі спільнотою TikTok», – повідомив представник TikTok.
  • Коли користувачі отримають доступ до інструменту, він попросить їх вибрати від трьох до 10 фотографій для створення аватарів. Його можна використовувати тільки один раз на день, і щоразу він буде генерувати до 30 аватарів.
  • Новий інструмент був уперше помічений консультантом із соціальних мереж Меттом Наваррою. 
  • Після завантаження зображення можна вибрати до пʼяти різних стилів, які інструмент використовуватиме при створенні аватарів. За словами Наварри, додатку потрібно кілька хвилин для створення аватарів. Потім можна завантажити один або кілька варіантів. У користувачів є можливість поділитися ним у своїй історії TikTok або завантажити його для свого профілю.
  • Фотографії, що порушують принципи спільноти TikTok, не можна використовувати для створення аватарів, а фотографії, що завантажуються, модеруватимуться системами модерації контенту програми. 

Контекст

Минулої зими Lensa піднялася на вершину чартів App Store у США, оскільки користувачі по всьому світу розміщували свої художні зображення, створені у додатку. 

У відповідь на успіх програми споживчий попит на ШІ-редагування підштовхнув безліч інших «ШІ-додатків» до топ-чартів американського App Store. 

TikTok уже не вперше створює і впроваджує власну обмежену версію популярної програми зі штучним інтелектом. Ще в серпні 2022 року компанія представила генератор штучного інтелекту для перетворення тексту на зображення в додатку, який дозволяє користувачам вводити запит та отримувати зображення, яке можна використовувати як тло у своїх відео. Фільтр був випущений у відповідь на популярність генератора штучного інтелекту OpenAI DALL-E 2, що перетворює текст на зображення.

Водночас сервіс для знайомств Tinder вирішив випустити оновлення на основі штучного інтелекту для своєї функції перевірки фотографій, яка на сьогоднішній день дозволяє користувачам програми доводити іншим, що вони не боти, пише TechCrunch.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні