Категорія
Новини
Дата

Торгівля між РФ та Китаєм ускладнилася після початку війни в Україні — Bloomberg

Торгівля між Росією та Китаєм від початку війни в Україні ускладнилася, пише Bloomberg. Це ставить під питання майбутній російський експорт енергоносіїв, металів та зернових до КНР.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • КНР офіційно виступила проти односторонніх санкцій та за продовження нормальних торговельних відносин із РФ.
  • Після вторгнення РФ в Україну китайські покупці та кредитори, які фінансують їх закупівлі, значною мірою уникали російських поставок вугілля, скрапленого газу та нафти. 
  • Банки заморозили фінансування закупівель, а учасники ринків зіштовхнулися з логістичними проблемами, відзначає Bloomberg.
  • Така ситуація може означати, що китайські компанії побоюються санкцій, які можуть вплинути на глобальні банківські механізми, а уряд — втрати важливіших за російський ринків для китайських товарів.

Контекст

Китай та США повинні спільно працювати задля забезпечення миру та спокою у світі, а війна в Україні є зовсім не тим, що хочеться бачити Китаю, сказав лідер КНР Сі Цзіньпін у розмові з президентом США Джо Байденом.

США залишилися головним торговим партнером Китаю за підсумками 2021 року, РФ навіть не потрапила до десятки, свідчать дані Головного митного управління КНР. Товарообіг РФ та Китаю у 2021 році зріс на 35,8% порівняно з попереднім роком, досягнувши рекордної позначки $146,88 млрд. Товарообіг Китаю та США у 2021 році зріс на 28,7% — до $755,64 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні