Категорія
Новини
Дата

Товарообіг мережі «Епіцентр» у квітні зріс на 18%. Водночас він на чверть менший у порівнянні з минулим роком

Товарообіг мережі «Епіцентр» у квітні 2022 року зріс на 18% у порівнянні з березнем. Однак він зменшився майже на чверть до аналогічного періоду минулого року. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До повномасштабного вторгнення у мережі «Епіцентр» найбільше купували керамічну плитку, ламінат, фарби, побутову хімію та посуд. З початком повномасштабної війни значно зріс попит на каністри, мініелектростанції, бензогенератори, матраци, спальні мішки, пальники, газові балони.
  • Найбільший приріст відзначений у реалізації спальних мішків (+616%), кариматів (+344%), газових балонів (+343%), пальників та плиток (+270) %), майже втричі збільшився продаж харчових продуктів. Також зріс продаж ліків і товарної категорії military. Втікаючи від війни, люди не встигали забирати з дому дитячі товари, тому попит мали іграшки, дитячі меблі та коляски, пояснила директорка напряму «Сад. Город» Світлана Лісанті.
  • «З настанням садового сезону спостерігаємо збільшення продажу насіння, агрохімії, плодових рослин, садової техніки, інвентаря. Люди розуміють, що через війну цьогорічний врожай у країні буде значно менший, тож розраховують на власні городи та присадибні ділянки. Також великий попит протягом всього періоду війни мають товари для котів (+66%) та собак (+118%). У тих регіонах, де відновлюється мирне життя, поступове зростання демонструють товари для відпочинку», — повідомила вона.
  • В «Епіцентрі» прогнозують підвищений запит на товари будівельної групи для відновлення пошкоджених будинків. «На жаль, в Україні може виникнути дефіцит деяких будівельних матеріалів, що повʼязано зі знищенням або захопленням окремих виробництв усередині країни та порушенням звичних ланцюгів постачань. Наприклад, вже наразі відчувається дефіцит імпортованого утеплювача та гіпсокартону, виробництво якого було зосереджено у Донецькій області», — повідомив керівник будівельного напряму компанії Сергій Будніков.
  • Щоб уникнути можливого дефіциту, мережа шукає можливості для диверсифікації постачань необхідних товарів і матеріалів із Європи, зокрема з Польщі, Угорщини, Нідерландів, Туреччини та інших країн.

Контекст

За час повномасштабної війни російські окупанти знищили три торговельних центри «Епіцентр»: у Чернігові, Маріуполі та Бучі загальною площею 59 157 кв. м. Ще два торговельних центри – в Києві й у Харкові – зазнали ушкоджень. Група компаній «Епіцентр» планує відбудувати зруйновані окупантами торговельні центри.

Ритейл другий рік поспіль знаходився в пʼятірці найбільш прибуткових галузей економіки України – сумарно за рік ритейлери заробляли понад 430 млрд грн. 

Кількість працюючих торгових обʼєктів в Україні протягом місяця бойових дій скоротилась на 29%, свідчить дослідження Асоціації ритейлерів України. Загальна кількість працюючих торговельних точок в Україні склала 9701 при загальній чисельності 13 674 (станом на 21 березня).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні