Категорія
Лідерство
Дата

У чому головний мінус дистанційної роботи. Розповідають Шимків, Андреєва, Міхно, Бігай, Середюк, Михайле

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Дмитро Шимків

Голова ради директорів Darnitsa Group

У самій дистанційці. Електронна комунікація поступається особистій в емоційному плані. Звідси відчуття тривоги, часткова дезорієнтація співробітників. Критично важлива посилена і відкрита комунікація. Коли люди розуміють, куди прямує бізнес, їхня ефективність і здатність мислити зростають. Ми розповідали співробітникам про всі управлінські рішення і результати, пояснювали всі кроки, до яких вдавалися.

Інга Андреєва

Генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові

З’явилося відчуття, ніби ми на роботі 24/7. Зріс ризик перегорання. До цього додається відсутність живого спілкування і недостатнє фізичне навантаження. Ми ввели ліміт тривалості внутрішніх дзвінків – до 30 хвилин. Ми заохочуємо співробітників контролювати свій work/ life balance. Щоб не втрачати контакт із командою, проводимо зустрічі на свіжому повітрі, з дотриманням норм безпеки.

Артур Міхно

Співзасновник Work.ua

Віддаленка – підступний формат. Попервах вона може здаватися дуже продуктивною. Але поступово знакає почуття причетності. Remote‑режим підриває корпоративний дух (особливо у нових співробітників). Що з цим робити? З червня ми ввели можливість відвідування офісу і спонукаємо людей частину робочих днів проводити там. Набір і навчання нових людей проводимо офлайн. Усе це допомагає зберігати почуття причетності в команді.

Кирило Бігай

Засновник сервісу Preply

Люди почали працювати більше, ніж раніше. Як наслідок – почастішали випадки вигорання. Ми розповідали про стрес‑менеджмент і важливість балансу між роботою й відпочинком. Наші офіси у Барселоні та Києві вже працюють, і кожен співробітник сам вирішує, де йому працювати. Щойно ситуація покращиться, ми всі повернемося в офіс. Дистанційна робота не забезпечує взаємодії команди. Але завдяки цьому досвіду багато компаній стануть більш гнучкими.

Оксана Середюк

Співвласниця ресторанів Mafia, Casta, «Якіторія»

Відсутність групової динаміки. Як ми з цим боролися? Проводили регулярні Zoom‑зустрічі та збори. Працювали з різними підрозділами та окремо з кожним рестораном. Після виходу з карантину проводили корпоративи на природі: сплавлялися по річці, ночували в наметах. Робили все, щоб команда знову відчула єдиний ритм. Будь‑який мінус завжди містить у собі плюси, треба тільки їх розгледіти і діяти своєчасно.

Вікторія Михайле

Голова правління Альфа‑Банку Україна

Жоден відеозв’язок не замінить людського спілкування. З початку карантину ми перевели більшість співробітників на дистанційку. І сьогодні до 60% працівників головного офісу працюють з дому. Що з цим робити? Ми допомогли співробітникам організувати робочі місця, вибудувати гнучкий графік роботи вдома і боротися з вигоранням. А для підтримки командного духу запустили корпоративне радіо і фітнес‑марафон.

Опубліковано в четвертому номері журналу Forbes (жовтень 2020)

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні