Категорія
Новини
Дата

У Києві збили ракету, російські танки зупинено на підступах до столиці, Франція виділить економічну допомогу на €1,2 млрд. Головне за ніч станом на 07:00

Forbes зібрав найголовніші новини станом на сьому ранку

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. В документі, який опублікований на сайті глави держави, говориться, що вона буде проходити по всій території України протягом 90 днів з набуття чинності указу.
  • Російські балістичні ракети вдарили по Києву, написав у своєму Telegram радник голови МВС України Антон Геращенко. Але українські ППО збили ворожий літальний апарат. Він впав у Дарницькому районі Києва за адресою вул. Кошиця, 7а. Житловий будинок, який розміщений за цією адресою, загорівся. Внаслідок потрапляння уламків ракети в нього три людини поранені, одна з яких у важкому стані.
  • У бік Києва рухаються російські танки, але біля Іванкова зав’язався бій. Українські сили підірвали міст і зупинили колону РФ. Іванків знаходиться на половині шляху від кордону до Києва. Після нього відкривається можливість наступати на Київ через Вишгород. Також російські війська оточили всі великі міста Сумщини і рухаються на захід, заявив голова військової адміністрації Сумщини Дмитро Живицький на каналі «Рада». Військова техніка просувається на Конотоп із напрямку Бурині і рухається по всій області в різних напрямках. На в’їздах у міста ставлять блокпости. Збройні сили України ведуть бій з російськими окупантами, пишуть Сухопутні війська ЗСУ у Facebook.
  • Оперативна інформація станом на 06:00 25.02.2022 щодо російського вторгнення. Сьогодні вночі противник наніс повітряний удар по підрозділах у районі міста Кропивницький. Була значна активність ворожих вертольотів у районах вище Вилкового та Тирасполя. Ще одна тактична група зі складу сил оборони утримує аеродром Гостомель, до якого вчора рвались російські повітряні десанти. Після 04:00 українська система протиповітряної оборони не дала долетіти двом смертельним подарункам «братів» до столиці.
  • НАТО скликає екстрений саміт щодо ситуації в Україні сьогодні о 16:00.
  • Франція виділить Україні економічну допомогу в розмірі €1,2 млрд. «Це безпрецедентно. Ми продовжимо постачати військову техніку та підтримувати населення у цьому тяжкому випробуванні», – написав президент Франції у Twitter.
  • За інформацією начальника впс «Рівне-аеропорт» 9 ПРИКЗ, почався обстріл аеропорту.
  • Ворог наніс, попередньо, ракетний удар по прикордонному підрозділу «Приморський Пасад», що у Запорізькій області. Внаслідок атаки серед прикордонників є загиблі та поранені, – Державна прикордонна служба.
  • За попередніми даними, Україна втратила за сьогодні 137 громадян – військових та цивільних. Прикордонники, які захищали острів Зміїний, героїчно загинули. Всім їм буде присвоєно звання Героя України посмертно. 
  • Зеленський створив Ставку Верховного головнокомандувача. Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента. 
  • Группа хакерів Anonymous веде «кібервійну» проти Росії. У своєму дописі у Twitter вона повідомила, що поклала декілька російських державних сайтів, а також сайт пропагандистського каналу RT News.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні