Категорія
Новини
Дата

У Німеччині арештували яхту російського мільярдера вартістю €400 млн

У порту Гамбурга затримали яхту Luna, що належить російському мільярдеру Фархаду Ахмедову. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вартість яхти, яка раніше належала Роману Абрамовичу, оцінюють у €400 млн. Їй заборонено залишати порт Гамбурга.
  • Перед цим Федеральне управління німецької кримінальної поліції (BKA) зʼясовувало, чи справді російський олігарх Фархад Ахмедов стоїть за Ліхтенштейнським трастом, який формально вказаний власником розкішного судна.
  • Після закінчення розгляду яхта кремлівського олігарха потрапила під закон про санкції.

Контекст

Російський мільярдер Фархад Ахмедов родом з Азербайджану. Він перебуває в списку санкцій ЄС із початку квітня. Колишній член Ради Федерації РФ є соратником президента РФ Володимира Путіна. Фархад Ахмедов заробив статки на газовому бізнесі. Forbes нещодавно оцінив їх у $1,4 млрд.

Раніше в Італії через санкції заарештували суперʼяхту, яку нібито повʼязували з Путіним. 140-метрова яхта «Шахерезада» оцінюється в $700 млн.

Також на Фіджі заарештували яхту російського олігарха Сулеймана Керімова вартістю $300 млн. У квітні 2022 року в порту Гамбурга заарештували яхту Dilbar російського олігарха Алішера Усманова.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден запропонує Конгресу ухвалити закон, щоб конфіскувати майно російських олігархів на користь України.

Перед цим Палата представників США ухвалила символічний законопроєкт, який закликає Байдена продати заморожені предмети розкоші російських підсанкційних олігархів, а кошти спрямувати на допомогу Україні. Ці кошти мають бути направлені на відбудову України та надання гуманітарної допомоги її населенню, а також інших видів допомоги, включно з військовою.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні