Категорія
Новини
Дата

У ПВК Вагнера почали масово набирати найманців на війну з Україною

Приватна військова компанія (ПВК) Вагнера розпочала широкий набір найманців на війну в Україні. Про це повідомила «Російська служба BBC», посилаючись на джерела серед найманців та оголошення в пабліках, де раніше вербували бійців.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • За інформацією видання, у ПВК Вагнера почали приймати людей, із якими раніше не підписували контракти. Організація скасувала більшість колишніх обмежень: наприклад, у ПВК запрошують мешканців самопроголошених ДНР та ЛНР, вихідців із Криму, а також іноземців (залишилася заборона лише для громадян Грузії). Раніше в організацію брали лише росіян, що народилися на території Росії.
  • «Наявність боргів перед Федеральною службою судових приставів, відсутність довідки про несудимість або закордонний паспорт також перестали бути проблемою», — вказує видання.

Контекст:

Один із найманців, який ще недавно перебував поблизу кордону Росії та України, а зараз повернувся додому, розповів виданню, що на пункт вербування в Молькіно під Краснодаром «набирають усіх підряд». «Саме тих, хто з косяками, саме тих, хто з чорних списків», — сказав співрозмовник. За його словами, це не «Вагнер», а зібрані загони з різними іншими назвами, всякий зброд. «Ми їх між собою штрафбатами називаємо з пацанами», — додав він.

За словами джерела, основний склад ПВК Вагнера в українському конфлікті не бере участі. В оголошеннях про наймання потенційних бійців сказано, що робота за колишніми контрактами продовжується і перекидати назад до Росії найманців з африканських країн поки що не планується.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні