Категорія
Новини
Дата

monobank відновив роботу після збою (оновлено)

1 хв читання

У вівторок, 9 січня, в роботі українського необанку monobank стався збій, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський. О 9:35 він проінформував, що банк відновив нормальну роботу, причини збою наразі невідомі.

Ключові факти

  • «Зламалися трошки. Лагодимо. Перепрошую», – написав він.
  • Користувачі повідомляли про те, що не працюють сервіси накопичення «Банки», у декого були виникли проблеми із входом у додаток, зокрема, не всім клієнтам вдається авторизуватися. Водночас перекази з картки на картку працюють.
  • Оновлено. О 9:35 Гороховський зазначив, що роботу після збою було відновлено. «Піднялися. Ще раз перепрошую», – зазначив він.

Контекст

12 грудня хакери здійснили потужну DDoS-атаку на monobankповідомляв Гороховський, атаку вдалося відбити. Тоді ж відбувся збій у операторі «Київстар», абоненти мобільного оператораз усієї України не могли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомила Forbes пресслужба компанії. 

Згодом стало відомо, що monobank з 17 листопада до 1 грудня провів перший за шість років баг-баунті. Про результати хакатону Forbes розповів Chief Information Officer Fintech Band Максим Пугач. Активно брали участь в баг-баунті 23 «білі хакери», які подали 46 звітів. Вразливостей критичного рівня (Р1) учасники баг-баунті не виявили. Щодо вразливостей високого рівня (Р2) учасники програми подали два звіти. Також учасники баг-баунті знайшли одну вразливість рівня (Р3) та шість підтверджених вразливостей найнижчого рівня – Р4. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні