Категорія
Новини
Дата

monobank відновив роботу після збою (оновлено)

У вівторок, 9 січня, в роботі українського необанку monobank стався збій, повідомив співзасновник банку Олег Гороховський. О 9:35 він проінформував, що банк відновив нормальну роботу, причини збою наразі невідомі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Зламалися трошки. Лагодимо. Перепрошую», – написав він.
  • Користувачі повідомляли про те, що не працюють сервіси накопичення «Банки», у декого були виникли проблеми із входом у додаток, зокрема, не всім клієнтам вдається авторизуватися. Водночас перекази з картки на картку працюють.
  • Оновлено. О 9:35 Гороховський зазначив, що роботу після збою було відновлено. «Піднялися. Ще раз перепрошую», – зазначив він.

Контекст

12 грудня хакери здійснили потужну DDoS-атаку на monobankповідомляв Гороховський, атаку вдалося відбити. Тоді ж відбувся збій у операторі «Київстар», абоненти мобільного оператораз усієї України не могли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомила Forbes пресслужба компанії. 

Згодом стало відомо, що monobank з 17 листопада до 1 грудня провів перший за шість років баг-баунті. Про результати хакатону Forbes розповів Chief Information Officer Fintech Band Максим Пугач. Активно брали участь в баг-баунті 23 «білі хакери», які подали 46 звітів. Вразливостей критичного рівня (Р1) учасники баг-баунті не виявили. Щодо вразливостей високого рівня (Р2) учасники програми подали два звіти. Також учасники баг-баунті знайшли одну вразливість рівня (Р3) та шість підтверджених вразливостей найнижчого рівня – Р4. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні