Категорія
Новини
Дата

«Київстар» назвав офіційну причину масового збою мережі

Вранці, 12 грудня, мережа мобільного оператора «Київстар» зазнала потужної хакерської атаки, повідомила Forbes пресслужба компанії. Це стало причиною технічного збою.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Для фіксації обставин та наслідків протиправних дій з втручання у діяльність мережі «Київстару», оператор залучив представників правоохоронних органів і спеціальних державних служб, які наразі працюють в офісі компанії.
  • Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. 
  • Фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки для якнайскорішого відновлення зв’язку та надання сервісів, йдеться у повідомленні.
  • «Київстар» обов’язково надасть компенсацію абонентам, які не мали звʼязку або не могли скористатися сервісами оператора. Приносимо вибачення абонентам за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння», – йдеться у повідомленні.
  • «Київстар» залучив підрозділ Держспецзвʼязку для розслідування інциденту, що спричинив технічний збій. Пресслужба Держспецзвʼязку повідомила Forbes, що до цієї роботи залучені й фахівці урядової команди реагування на надзвичайні комп’ютерні події CERT-UA.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. Компанія заявила про технічні проблеми. Через збій також не працює Нацроумінг.

Крім того, є повідомлення про те, що не працює й домашній інтернет від «Київстару». Також «лежить» офіційний сайт компанії.

У мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв`язку та доступ в інтернет у частини абонентської бази, повідомила пресслужба «Київстару».

Джерела dev.ua в компанії розповіли, що причиною масового технічного збою в роботі найбільшого мобільного оператора «Київстар» стала хакерська атака на ядро мережі. Також співрозмовники видання спростовують інформацію про нібито обшук правоохоронців у компанії, яку поширюють деякі Telegram-канали.

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, «Київстар» відновить роботу за кілька годин

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні