Категорія
Новини
Дата

У Росії почали розбирати літаки на запчастини через санкції – Reuters

Російські авіакомпанії, зокрема найбільша державна авіакомпанія «Аерофлот», розбирають літаки, щоб забезпечити запасні частини, які вони більше не можуть купувати за кордоном через західні санкції, пише Reuters із посиланням на чотири джерела в галузі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пораду використовувати деякі авіалайнери на запчастини, щоб інші літаки іноземного виробництва могли продовжувати літати щонайменше до 2025 року, авіакомпаніям у червні дав російський уряд, йдеться у повідомленні.
  • Санкції, запроваджені проти Росії за вторгнення в Україну, не дозволяють російським авіакомпаніям отримати запасні частини або пройти технічне обслуговування на Заході.
  • Знищення літаків, що базуються в Росії, є тільки питанням часу, вважає джерело в західній авіаційній промисловості.
  • За інформацією іншого джерела, зараз «Аерофлот» розбирає Sukhoi Superjet 100 та Airbus A350, причому останній майже новий.
  • Деяке обладнання було знято з кількох літаків Boeing 737 та Airbus A320 «Аерофлоту», оскільки йому потрібні були запчастини цих моделей для інших Boeing 737 та Airbus A320.

Контекст

Майже 80% флоту «Аерофлоту» складається з Boeing та Airbus – за останніми доступними даними, на кінець минулого року у нього було 134 літаки Boeing та 146 – Airbus, а також близько 80 літаків Sukhoi Superjet-100 російського виробництва.

За підрахунками Reuters, що базуються на даних Flightradar24, з кінця липня не злітали близько 50 літаків «Аерофлоту», або 15% його парку, включаючи літаки, що потрапили під санкції.

«Аерофлот», який колись входив до числа провідних авіакомпаній світу, зазнав падіння трафіку на 22% у другому кварталі цього року порівняно з минулим роком через санкції, що не дозволяють йому літати більшістю західних напрямків.

«Аерофлот» – найбільша російська державна авіакомпанія (51,17 % акцій належить державі). Формує групу компаній, куди також входять лоукостер «Побєда» і авіакомпанія «Росія». Виручка «Аерофлоту» за 2021 становила майже $4 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні