Категорія
Новини
Дата

Російські авіакомпанії скасовують міжнародні рейси, щоб уникнути арешту літаків

Росавіація рекомендувала російським авіакомпаніям з літаками в іноземних реєстрах припинити польоти за кордон. До рекомендації вже прислухалися перевізники S7, «Аерофлот», «Росія» та «Аврора», повідомляє The Bell.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Основні факти:

  • Обмеження не стосуватимуться російських авіакомпаній, які не мають ризиків арешту або затримання літаків, та іноземних перевізників ыз країн, які не закривали повітряне сполучення з Росією.
  • The Bell припускає, що авіакомпанії Росії переставлять російські Sukhoi Superjet 100 на міжнародні напрямки, а іноземні літаки – на внутрішньоросійські.
  • Росавіація рекомендувала росіянам летіти транзитом через країни, що не обмежили сполучення: Азербайджан, Вірменія, Казахстан, Катар, ОАЕ, Туреччина, Сербія.

Контекст:

26 лютого Європейський Союз заборонив постачати та давати в лізинг літаки, вертольоти та іншу авіатехніку Росії. Це означає, що російські авіакомпанії мають повернути лізингодавцям усі взяті в Європі літаки. Санкції ЄС означають вихід із Росії або неможливість повноцінної експлуатації всіх літаків Airbus, Boeing, CRJ та Embraer.

Авіакомпанії РФ експлуатують 980 пасажирських лайнерів, 777 із них – у лізингу. У іноземних власників російські перевізники орендують 515 літаків ринковою вартістю $10 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні