Категорія
Новини
Дата

У Росії вже майже 100 000 працівників перебувають у простої через вихід компаній

Майже 100 000 співробітників компаній у Росії перебувають у простої, а режим зайнятості змінили 36 765 організацій із загальною чисельністю 8,4 млн працівників. Про це повідомляє Фонтанка.ру з посиланням на віцеспікера Ради Федерації Галину Карєлову.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «У простої перебувають 95 865 людей. Найбільша чисельність зазначається у Москві, Самарській, Калузькій областях, а також Санкт-Петербурзі», — розповіла Карєлова.
  • За її словами, з резервного фонду уряду на підтримку ринку праці вже виділено понад 39 млрд рублів. Більшість грошей піде «на створення тимчасових робочих місць для громадян під ризиком звільнення та організацію громадських робіт».

Контекст:

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну триває з 24 лютого 2022 року. За ці дні низка закордонних компаній розірвали відносини з Росією, закрили заводи, припинили експорт. Крім того, США, Канада, Японія, Велика Британія та інші країни ввели санкції проти Росії, російських бізнесменів і політиків.

Санкції проти Росії призведуть до зниження ВВП на 14%, падіння реальної заробітної плати на 18%, інфляції – 30%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні