Категорія
Новини
Дата

У США оприлюднили план нагляду за допомогою Україні. Республіканці вимагають його посилити

1 хв читання

Офіси генеральних інспекторів Пентагону, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку оприлюднили Спільний стратегічний план нагляду на 2023 фінансовий рік. Конгресмени-республіканці Майкл Маккол і Майк Роджерс навздогін плану опублікували власну заяву на підтримку посилення нагляду за допомогою США Україні, передає «Голос Америки».

Ключові факти

  • «Ми повинні забезпечити прозорість і ефективність використання американської допомоги відповідно до інтересів національної безпеки США», – йдеться у заяві.
  • Конгресмени зазначили, що очікують висновків і рекомендацій щодо того, як посилити нагляд за цими коштами та своєчасно поповнити запаси США.
  • Також вони закликали уряд США та союзників терміново передати Україні критично важливу зброю, що потрібна для перемоги над Росією.
  • «Настав час для урядів Байдена та Шольца наслідувати приклад наших британських і східноєвропейських союзників – танки Leopard, ATACMS та інші високоточні боєприпаси великої дальності мають бути схвалені без зволікань», – вважають політики.

Контекст

Станом на 6 січня наглядові органи уряду США опублікували 14 звітів після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року та надали висновки й рекомендації щодо покращення внутрішнього контролю, зменшення витрат і підвищення ефективності роботи. Ці наглядові органи продовжують моніторинг, аудит та оцінку, йдеться у згаданому Спільному стратегічному плані.

В Палаті представників цього року більшість відійшла республіканцям, і оглядачі очікують на активні дебати та обговорення будь-яких додаткових витрат, а також на посилену перевірку допомоги, яка виділяється Україні.

Теперішній спікер Палати представників Кевін Маккарті, який представляє Республіканську партію, раніше критикував демократів за нестачу контролю над допомогою Україні й говорив, що більше «необмежених чеків» для України не буде.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні