Категорія
Новини
Дата

У США оприлюднили план нагляду за допомогою Україні. Республіканці вимагають його посилити

Офіси генеральних інспекторів Пентагону, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку оприлюднили Спільний стратегічний план нагляду на 2023 фінансовий рік. Конгресмени-республіканці Майкл Маккол і Майк Роджерс навздогін плану опублікували власну заяву на підтримку посилення нагляду за допомогою США Україні, передає «Голос Америки».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми повинні забезпечити прозорість і ефективність використання американської допомоги відповідно до інтересів національної безпеки США», – йдеться у заяві.
  • Конгресмени зазначили, що очікують висновків і рекомендацій щодо того, як посилити нагляд за цими коштами та своєчасно поповнити запаси США.
  • Також вони закликали уряд США та союзників терміново передати Україні критично важливу зброю, що потрібна для перемоги над Росією.
  • «Настав час для урядів Байдена та Шольца наслідувати приклад наших британських і східноєвропейських союзників – танки Leopard, ATACMS та інші високоточні боєприпаси великої дальності мають бути схвалені без зволікань», – вважають політики.

Контекст

Станом на 6 січня наглядові органи уряду США опублікували 14 звітів після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року та надали висновки й рекомендації щодо покращення внутрішнього контролю, зменшення витрат і підвищення ефективності роботи. Ці наглядові органи продовжують моніторинг, аудит та оцінку, йдеться у згаданому Спільному стратегічному плані.

В Палаті представників цього року більшість відійшла республіканцям, і оглядачі очікують на активні дебати та обговорення будь-яких додаткових витрат, а також на посилену перевірку допомоги, яка виділяється Україні.

Теперішній спікер Палати представників Кевін Маккарті, який представляє Республіканську партію, раніше критикував демократів за нестачу контролю над допомогою Україні й говорив, що більше «необмежених чеків» для України не буде.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні