Категорія
Новини
Дата

У США створили Інститут-консорціум з безпеки ШІ. До нього приєднались понад 200 провідних техкомпаній

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила, що понад 200 провідних компаній в галузі штучного інтелекту, серед них – OpenAI, Google та інші, приєдналися до нового Інституту-консорціуму з безпеки ШІ (AISIC), пише Reuters.

Ключові факти

  • Міністр торгівлі США Джина Раймондо оголосила про створення AISIC, до якого входять OpenAI, Google, Anthropic, Microsoft, Meta Platforms, Apple, Amazon.com, Nvidia, Palantir, Intel, JPMorgan Chase та Bank of America.
  • «Уряд США має відіграти значну роль у встановленні стандартів і розробці інструментів, необхідних нам для помʼякшення ризиків і використання величезного потенціалу штучного інтелекту», – сказала Раймондо.
  • До консорціуму також входить BP, Cisco Systems, IBM, Hewlett Packard, Northop Grumman, Mastercard, Qualcomm, Visa, а ще великі наукові та урядові установи. Нове обʼєднання працюватиме у складі Інституту безпеки штучного інтелекту США (USAISI).
  • Групі доручено працювати над пріоритетними діями, викладеними в жовтневому указі президента Байдена про штучний інтелект, включаючи розробку керівних принципів, оцінку можливостей, управління ризиками, безпеку та захист, а також нанесення водяних знаків на контент.
  • Консорціум стане найбільшою групою з тестування та оцінки і зосередиться на створенні основ для «нової науки про вимірювання в галузі безпеки ШІ».

Контекст

Найбільші компанії, які займаються штучним інтелектом (ШІ), минулого року зобовʼязалися ставити водяні знаки на контент, створений ШІ, щоб зробити технологію безпечнішою. 

Наказ Байдена наказував агентствам встановити стандарти для цих випробувань та усунути повʼязані з ними хімічні, біологічні, радіологічні, ядерні ризики та ризики кібербезпеки.

У грудні Міністерство торгівлі заявило, що робить перший крок до написання ключових стандартів і посібників з безпечного розгортання та тестування ШІ.

Генеративний ШІ, який може створювати текст, фотографії й відео у відповідь на підказки, викликав хвилювання, а також побоювання у суспільстві. Наприклад, що він може зробити деякі професії застарілими, зірвати вибори, потенційно загрожувати людству та мати інші негативні наслідки.

У той час як адміністрація Байдена вживає запобіжних заходів, спроби Конгресу прийняти закон, що стосується ШІ, зайшли в глухий кут, незважаючи на численні форуми на високому рівні та законодавчі пропозиції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні