meta /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Meta маркуватиме зображення, створені ШІ-сервісами OpenAI та Google

Getty Images

Meta Platforms у найближчі місяці почне виявляти та позначати зображення, створені сервісами штучного інтелекту інших компаній, використовуючи набір невидимих маркерів, вбудованих у файли, пише Reuters.

Ключові факти

  • Meta застосовуватиме мітки до будь-якого контенту, який публікується в її сервісах Facebook, Instagram і Threads, щоб дати зрозуміти користувачам, що зображення, які у багатьох випадках нагадують справжні фотографії, насправді не є такими, заявив президент компанії з глобальних питань, Нік Клегг.
  • Компанія вже маркує будь-який контент, створений за допомогою власних інструментів штучного інтелекту.
  • Як тільки нова система буде запущена, Meta зробить те саме для зображень, створених у сервісах OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock та Google.
  • Це оголошення дає уявлення про нову систему стандартів, яку технологічні компанії розробляють для помʼякшення потенційної шкоди, повʼязаної з генеративними технологіями штучного інтелекту, які можуть видавати фальшивий, але реалістичний контент у відповідь на прості підказки.
  • Клегг сказав агентству Reuters, що він упевнений, що на даному етапі компанії зможуть надійно маркувати зображення, згенеровані штучним інтелектом, але зазначив, що інструменти для маркування аудіо- та відеоконтенту складніші і все ще розробляються.
  • Тим часом, додав він, Meta почне вимагати від людей маркувати власний змінений аудіо- та відеоконтент і застосовуватиме штрафи, якщо вони цього не зроблять. 
  • Він зазначив, що в даний час немає життєздатного механізму для маркування письмового тексту, створеного за допомогою інструментів штучного інтелекту, таких як ChatGPT.

Контекст

Минулого року Meta щосили намагалася наростити свій обчислювальний арсенал для підтримки генеративного штучного інтелекту, після багатьох років проведення досліджень цієї технології, але мало уваги приділяючи включенню її до своїх основних продуктів.

У 2023-му компанія зібрала команду GenAI, щоб змінити ситуацію після успіху чат-бота OpenAI ChatGPT.

З того часу Meta запустила комерційну версію своєї великої мовної моделі Llamaрекламні інструменти, які можуть генерувати фонові зображення з текстових підказок, і чат-бота Meta AI, доступ до якого можна отримати безпосередньо через розумні окуляри Ray-Ban.

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг минулого місяця заявив, що компанія планує мати до кінця року близько 350 000 флагманських процесорів H100 від Nvidia, яка виробляє найбільш затребувані графічні процесори, що використовуються для штучного інтелекту. За його словами, разом з іншими постачальниками Meta зможе накопичити 600 000 чипів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні