Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Великої Британії $500 млн через проєкт Світового банку

Україна отримає від Великої Британії позику на $500 млн в межах реалізації спільного проєкту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку. Угоду 23 грудня підписали міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі, повідомила пресслужба Мінфіну.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кредитні кошти будуть надані на пільгових умовах під гарантії Великої Британії: термін погашення кредиту – 18,5 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних.
  • Залучені кошти буде спрямовано на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям з дітьми, заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти, а також комунальних послуг.
  • «Завдяки таким надійним партнерам ми маємо можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків. Вдячний Уряду Великої Британії, а також команді Світового банку за непохитну позицію в підтримці України», – зазначив Марченко.

Контекст

У 2022 році Уряд Великобританії надав Україні понад $1,5 млрд для фінансування держбюджету України.

Проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» впроваджується з червня 2022 року. Загальний обсяг залучених коштів становить $10,8 млрд та €1,441 млрд

Ці кошти спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, забезпечення пенсійних виплат і окремих програм державної соціальної допомоги, а також оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій як на національному, так і регіональному рівнях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні