Категорія
Новини
Дата

Україна підвищить податки компаніям, які залишились працювати на російському ринку – Гетманцев

Україна застосує до міжнародних компаній, які не залишили російський ринок, ставки податків на доходи та майно з коефіцієнтом 1,5, повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мінфін та Державна податкова служба узгодили концепт законопроєкту щодо оподаткування в Україні компаній, що отримують дохід з території країни-агресора. 
  • До таких компаній планується застосовувати ставки прямих податків (на дохід та майно) з коефіцієнтом 1,5, написав Гетманцев 
  • До таких компаній будуть запроваджені «податкові стимули щодо припинення фінансування податками держави, яка знищує ту країну», — додав депутат.
  • Законопроєкт планують зареєструвати вже цього тижня.

Контекст

Українські офіси Leroy Merlin, Nestle, METRO та JTI тиснуть на материнські компанії, щоб ті пішли з Росії.

Президент України Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликали, зокрема, Auchan покинути російський ринок. За їхніми словами, якщо компанія далі залишається в Росії, вона фінансуватиме військову агресію проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні