Категорія
Новини
Дата

Україна приєднається до зони роумінгу ЄС – голова Єврокомісії

1 хв читання

Україна приєднається до зони роумінгу Європейського союзу, повідомила у своєму щорічному зверненні «Про становище Союзу» в Європарламенті президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн, пише ЄП.

Ключові факти

- «Ми введемо Україну в нашу європейську вільну зону роумінгу. Настав час це зробити», – сказала вона.

- Після Ради асоціації Україна-ЄС за підсумками засідання 5 вересня ЄС підтвердив своє зобов’язання вивчити можливості для довгострокової домовленості про скасування плати за роумінг між ЄС та Україною. 

Контекст

У квітні оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між ЄС та Україною. Представниця ЄК Катарина Матернова зазначала, що це може бути однією з перших підвалин для майбутньої угоди щодо роумінгу між Україною та ЄС.

24 липня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна планує незабаром приєднатися до роумінгового простору ЄС. За його словами, це дасть можливість здійснювати дзвінки між ЄС та Україною без додаткових витрат, а також дозволить українцям користуватися мобільним інтернетом за домашніми тарифами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні