Категорія
Новини
Дата

Україна та ОАЕ підписали меморандуми та контракти на $3 млрд, – Офіс президента

У рамках візиту президента України Володимира Зеленського в Об’єднані Арабські Емірати українська делегація підписала низку меморандумів та контрактів на загальну суму від $3 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фонд державного майна України та державний інвестиційний фонд Mubadala підписали меморандум про участь у приватизації державної власності в Україні. Також меморандуми з Mubadala підписали 18 українських приватних компаній: Інтерпайп, Dragon Capital, ДТЕК, Unit City, EastOne, UMG, Ufuture, Fortior.
  • Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум із компанією INTELMAX Management Consulting, яким передбачено співпрацю щодо створення платформи для обміну інтелектуальною власністю на основі блокчейну Fantom. Планується впровадження блокчейн-технологій у державні процеси та послуги.
  • Крім цього, підписано меморандум в аграрній сфері, який передбачає створення агрохабу й трейдингової компанії.
  • ОАЕ мають намір збільшити інвестування в агропромисловий комплекс України в 10 разів і довести до $2 млрд на рік, повідомив позаштатний радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов.
  • Розглядається можливість започаткування українського суверенного фонду для спільних інвестицій.
  • В Офісі президента повідомили також, що держконцерн «Укроборонпром» підписав угоди та договори з Tawazun Economic Council та EDGE Group про розширення військово-технічного співробітництва на загальну суму понад $1 млрд.

Контекст

Загальний обсяг торгівлі товарами й послугами між Україною та ОАЕ в 2019 році склав $1,065 млрд. У галузевому розрізі найбільшу частку співробітництва між Україною та ОАЕ в економічному вимірі займає торгівля агропромисловою ( понад 50%) та металургійною (близько 30%) продукцією.

За результатами першого півріччя 2020 року обсяг двосторонньої торгівлі України з ОАЕ склав $481,7 млн, що на 3,6% менше, ніж за аналогічний докризовий період 2019-го.

Важливі цифри

Чистий відтік прямих іноземних інвестицій з України у 2020 році склав $420 млн, у той час як чистий приплив у 2019-му – $5,2 млрд 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні