Категорія
Новини
Дата

Україна збільшила експорт залізної руди у квітні до нового воєнного максимуму, у цінах зафіксоване падіння

1 хв читання

Українські підприємства у квітні 2024 року експортували максимальний з початку великої війни обсяг залізорудної сировини (ЗРС), проте середня ціна впала проти березня. Про це свідчать дані Державної митної служби.

Ключові факти

  • У квітні Україна експортувала 3,4 млн т ЗРС в порівнянні з 3,34 млн т за результатами березня цього року. Водночас середня ціна впала до $265,2 млн проти $310,5 млн у березні.
  • Загалом за чотири місяці 2024 року було експортовано 12,4 млн т ЗРС на $1,1 млрд, що на 7,1 млн т більше за минулорічного показника (5,3 млн т на $591 млн).
  • Металопродукції у квітні було експортовано 426 000 т на $284 млн т. Експорт металургів так і не зміг побити рекорд січня, коли на експортні ринки було поставлено 604 000 т металопродукції на суму $338 млн.
  • Загалом з початку року було експортовано 2 млн т металопродукції на $1,3 млрд.
Україна збільшила експорт залізної руди у квітні до нового воєнного максимуму, у цінах зафіксоване падіння /Фото 1
Україна збільшила експорт залізної руди у квітні до нового воєнного максимуму, у цінах зафіксоване падіння /Фото 2

Контекст

Прорив із експортом залізної руди Україною відбувся у січні, коли поставки ЗРС перевищили 3 млн т, що на 90% перевищувало показники попередніх місяців.

Раніше в умовах морської блокади українським виробникам доводилося освоювати нестандартні довгі маршрути суходолом, наприклад до балтійських портів Польщі.

Українські металургійні підприємства за підсумками чотирьох місяців 2024 року збільшили виробництво чавуну на 25%, сталі – на 33%, прокату – на 30,5%, свідчать дані обʼєднання «Укрметалургпром».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні