Категорія
Новини
Дата

Україна збільшила експорт залізної руди у квітні до нового воєнного максимуму, у цінах зафіксоване падіння

1 хв читання

Українські підприємства у квітні 2024 року експортували максимальний з початку великої війни обсяг залізорудної сировини (ЗРС), проте середня ціна впала проти березня. Про це свідчать дані Державної митної служби.

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

Ключові факти

  • У квітні Україна експортувала 3,4 млн т ЗРС в порівнянні з 3,34 млн т за результатами березня цього року. Водночас середня ціна впала до $265,2 млн проти $310,5 млн у березні.
  • Загалом за чотири місяці 2024 року було експортовано 12,4 млн т ЗРС на $1,1 млрд, що на 7,1 млн т більше за минулорічного показника (5,3 млн т на $591 млн).
  • Металопродукції у квітні було експортовано 426 000 т на $284 млн т. Експорт металургів так і не зміг побити рекорд січня, коли на експортні ринки було поставлено 604 000 т металопродукції на суму $338 млн.
  • Загалом з початку року було експортовано 2 млн т металопродукції на $1,3 млрд.
Україна збільшила експорт залізної руди у квітні до нового воєнного максимуму, у цінах зафіксоване падіння /Фото 1
Україна збільшила експорт залізної руди у квітні до нового воєнного максимуму, у цінах зафіксоване падіння /Фото 2

Контекст

Прорив із експортом залізної руди Україною відбувся у січні, коли поставки ЗРС перевищили 3 млн т, що на 90% перевищувало показники попередніх місяців.

Раніше в умовах морської блокади українським виробникам доводилося освоювати нестандартні довгі маршрути суходолом, наприклад до балтійських портів Польщі.

Українські металургійні підприємства за підсумками чотирьох місяців 2024 року збільшили виробництво чавуну на 25%, сталі – на 33%, прокату – на 30,5%, свідчать дані обʼєднання «Укрметалургпром».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні