Категорія
Новини
Дата

Україна налагодила поставки залізної руди через Польщу. Порт Свіноуйсьце відправив перші 30 000 тонн сировини

Польський морський порт Свіноуйсьце відправив першу партію з 30 000 тонн української залізної руди, пише ГМК Центр з посиланням на інформацію від порту. Порт уклав комерційні контракти з українськими партнерами.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сировину доставили до порту залізницею, завантажили в доку Гурников і відправили замовнику в Алжир.
  • Зараз на складах порту перебуває понад 50 000 тонн руди українського походження.
  • Порт Свіноуйсьце уклав комерційні контракти з українськими партнерами і готується до обробки вантажів. 
  • Також порт реалізує інвестиційну програму, що включає підготовку складських майданчиків та закупівлю механізованої техніки, повідомив керівник порту Кароль Бовжик.

Контекст

Після вторгнення Росії на територію України українські металургійні компанії знизили експорт продукції до мінімуму через блокаду морських портів.

Група «Метінвест» на тлі блокувань армією РФ портів займається пошуками нових логістичних шляхів та освоєнням нових продуктів. Наразі є перші спроби вибудувати логістику через порти країн Балтії та Румунії.

На початку травня стало відомо про початок експорту залізної руди через румунський порт Констанца. Вантажний оператор Comvex завантажив близько 35 000 тонн залізної руди з України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні