Категорія
Новини
Дата

Українська ІТ-компанія N-iX виходить на ринок Румунії

1 хв читання

Українська N-iX – одна з найбільших компаній з розробки програмного забезпечення та ІТ-аутсорсингу – виходить на ринок Румунії. Компанія відкрила офіс у Бухаресті й планує найняти більше 100 ІТ-спеціалістів протягом наступних двох років, йдеться у пресрелізі N-iX.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Це розширення – стратегічний крок для N-iX, що підкреслює прагнення компанії до зростання на одному з найбільш динамічних технологічних ринків Європи, зазначається у повідомленні.
  • Відкривши офіс у Бухаресті, компанія прагне тісніше співпрацювати з місцевими фахівцями та надавати інноваційні рішення своїм глобальним клієнтам, зазначив Дан Букуреану, директор N-iX Romania.
  • N-iX заявила, що для компанії важливі гнучкість та баланс між роботою й особистим життям, тож прагнутиме створити робоче середовище, яке приваблює та підтримує талановитих людей у їхньому розвитку.
  • N-iX планує найняти понад 100 ІТ-спеціалістів протягом наступних двох років.

N-iX

N-iX – міжнародна компанія з розробки програмного забезпечення.

Компанія пропонує рішення у сфері програмної інженерії, хмарних технологій, аналітики даних, вбудованого програмного забезпечення, Інтернету речей, машинного навчання та інших технологій. Вони працюють у різних галузях, таких як фінанси, виробництво, телекомунікації, логістика та роздрібна торгівля.

У 2002 році технологічний стартап почався з ініціативи кількох програмістів. Зараз компанія налічує понад 2200 фахівців Засновник та CEO N-iX — Андрій Павлів.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ компанія релокувала більшість спеціалістів до безпечніших регіонів: має два офіси у Львові та по одному в Києві, Івано-Франківську, Кракові, Вроцлаві, а також в одному з найбільших міс Колумбії — Медельїні. N-iX – резидент Diia.City.

Контекст

За останні 10 років експорт українських ІТ-послуг щорічно зростав на 20–30%. У 2023 році він скоротився на 8,4%, до $6,7 млрд, в порівнянні з показниками 2022 року, які тоді досягли рекордних $7,3 млрд.

У 2023 році експорт українських IT-послуг становив у середньому $560 млн на місяць, що на майже 9,3% менше, ніж у 2022 році. 

Також у 2023 році вперше за багато років знизилася частка ІТ в експорті послуг. Але вона все ще перевищує 40%, а у загальному експорті досягає 12%. Це робить ІТ одним із найважливіших експортних секторів України.

Український експорт IT-послуг у першому кварталі 2024 року знизився на 5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становив $1,59 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні