Категорія
Новини
Дата

Українські вчителі отримають 43 000 ноутбуків від Google. Частину програмних продуктів компанія зробила безкоштивними

Американська корпорація Google надасть українським учителям 43 000 ноутбуків з лінійки Chromebook. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграм-каналі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Нещодавно разом із МОН нам вдалося домовитися про партнерство з Google for Education, що передбачає передачу Україні 43 000 ноутбуків Chromebook для викладачів. Така технічна підтримка допоможе їм ефективно продовжувати дистанційне навчання. Партнером проєкту виступає ЮНЕСКО», – написав Федоров.
  • Також компанія зробила безкоштовною частину функціоналу Workspace for Education, зокрема, викладачі можуть організувати зустрічі на 250 учасників.
  • Учителі зможуть пройти онлайн-навчання від Google, щоб дізнатися, як найкраще використовувати пристрої та набір інструментів Google Workspace for Education, ідеться в блозі Google.
  • Корпорація має намір додати україномовний контент у своєму освітньому ютуб-каналі з різних предметів: від української мови й літератури до фізики, біології, хімії, математики тощо.

Контекст

За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, станом на восьмий тиждень навчання в умовах війни всі школи 14 областей України продовжують навчання дистанційно. Таку форму навчання вдалося організувати в понад 12 600 закладах загальної середньої освіти, навчання продовжують майже 3,7 млн учнів.

Станом на вересень 2021 року в школах працювало 434 755 вчителів. У липні 2021-го Мінцифри й МОН анонсували проєкт «Ноутбук кожному вчителю». З бюджету було виділено 980 млн грн на придбання техніки. У грудні Мінцифри звітувало, що вчителі отримали 41 327 ноутбуків.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні