Категорія
Новини
Дата

COVID-сертифікат діятиме дев'ять місяців, а не рік. Україна приєдналася до норм Євросоюзу

Кабінет міністрів скоротив термін дії COVID-сертифікатів із 365 до 270 днів, а також підтримав запровадження сертифікатів про вакцинацію третьою дозою вакцини

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Термін дії сертифіката про вакцинацію скорочено з 365 до 270 днів (девʼять місяців). Україна приєдналася до норм Євросоюзу, який почав змінювати терміни дії сертифікатів, сказано в пояснювальній записці до проєкту постанови. 
  • Після вакцинації бустерною (третьою) дозою термін дії сертифіката, який генерується в додатку «Дія», буде подовжено на 270 днів, повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на засіданні уряду.
  • Премʼєрміністр Денис Шмигаль закликав українців вакцинуватися, зокрема, бустерними дозами. Після засідання члени уряду вирушать на щеплення, сказав Шмигаль.

Контекст

В Україні починається чергова хвиля захворюваності на COVID-19. У Національній академії наук України очікують стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Україна загалом слідує тенденціям країн Східної Європи з невеликою затримкою у часі. Найімовірніше, «Омікрон» заразить половину населення Європи, попереджають у ВООЗ.

В Україні станом на ранок 19 січня зафіксовано 12 815 нових випадків захворювання на COVID-19, одужали 5413 людей, 163 померли, повідомили в МОЗ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні