Категорія
Новини
Дата

Холдинг Netpeak запускає стартап-студію мобільних додатків та інвестуватиме в кожен до $200 000

Український маркетинговий холдинг Netpeak Group запускає стартап-студію мобільних програм Kiss My Apps. Про це повідомив засновник Netpeak Group Артем Бородатюк у LinkedIn.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Студія розпочала роботу ще у червні, пише Бородатюк. Він запустив її разом із Радомиром Новковичем, Алексом Борщем і Дмитром Лолою, який став керівником студії.
  • «Такого рішення дійшли після того, як Tonti Laguna Mobile – компанія Netpeak Group, що спеціалізується на створенні власних мобільних додатків, – успішно «випустила у світ» під два десятки додатків. Із деяких ми зробили вдалі екзити, інші розрослися до масштабів окремих бізнесів, – пояснив він. – Якоїсь миті ми назбирали таку кількість ідей для продуктів, які готові запустити, що стало не вистачати найважливішого – людей».
  • Зі своєю ідеєю можуть прийти фахівці з досвідом роботи над мобільними та вебпроєктами на роль кофаундерів конкретних продуктів. «Кофаудер скорочує власні ризики, користуючись усіма перевагами Netpeak Group: це продуктова та маркетингова експертиза, рекрутинг, фінанси та юридичний супровід. Більше того, набуває можливості отримати частку компанії», – написав Бородатюк, додавши, що студія шукає не лише айтішників С-рівня.
  • Kiss My Apps у середньому інвестуватиме до $200 000 у кожну ідею, а також допомагатиме залучати інвестиції для наступних етапів у разі потреби.

Контекст

У групі Netpeak 12 компаній зі штатом понад 800 осіб. Серед них продуктові – аналітичний сервіс Serpstat, сервісні – агентство інтернет-просування Radaso, венчурні – студія мобільних додатків Tonti Laguna Mobile. За кожним проєктом закріплено партнера, всі отримують частки й право викуповувати додаткові пакети акцій.

21 червня засновники «Нової пошти» Володимир Поперешнюк і Вʼячеслав Климов разом із маркетологом і засновником Fedoriv Group запустили інвестиційний фонд Vesna Capital, який працюватиме як family office. Вони планують займатися побудовою проєктів з нуля, інвестувати свої кошти на посівних раундах і в серії A.

Загальний обсяг інвестицій в українські технологічні компанії у 2021 році сягнули $832 млн, що на 45% більше, ніж роком раніше. З початком повномасштабної війни 99% стартапів потребують фінансової підтримки, свідчить березневе опитування Українського фонду стартапів (USF).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні