Категорія
Новини
Дата

Український композитор напише музику до твору для Метрополітен-опера

Метрополітен-опера замовила твір про викрадення та депортацію тисяч українських дітей Росією в українського композитора Максима Коломійця. Лібрето до опери напише американський драматург Джордж Брант, пише The New York Times

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Опера розповідає історію матері, яка вирушає в небезпечну подорож, щоб врятувати доньку, яку утримують у таборі в Криму. Історія заснована на реальних розповідях українських матерів, які їздили з України на територію, окуповану Росією, щоб повернути дітей з-під варти російської влади.
  • Оперу створять, аби «культурно підтримати Україну в її боротьбі за свободу», сказав генеральний менеджер Метрополітен-опери Пітер Ґелб. Її планують поставити у 2027-му або 2028 році.
  • Ідея замовити оперу в українського композитора виникла під час минулорічної зустрічі Ґелба та першої леді Олени Зеленської. Після того, як українські чиновники заявили про можливість співпраці з Метрополітен-опера, театр отримав 72 заявки від композиторів.
  • Коломійця обрали завдяки його досвіду роботи в опері, а також глибокому розумінню українських музичних традицій, зазначив Ґелб. 
  • Український композитор, який живе в Німеччині з минулого року, сказав, що очікує, що його музика буде «ніжною, наївною, емоційною і навіть драматичною». «Історія має щасливий кінець, – сказав Коломієць. – Для нас дуже важливо мати щасливий кінець прямо зараз».

Контекст

Максим Коломієць – композитор і гобоїст, який написав дві опери та низку оркестрових, камерних і сольних творів. Джордж Брант відомий небродвейською п’єсою Grounded, яку Метрополітен-опера також перетворить на оперу. 

Раніше Метрополітен-опера допомогла створити Ukrainian Freedom Orchestra – оркестр, який складається з українців, що рятуються від повномасштабного вторгнення за кордоном, та українських учасників інших європейських оркестрів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні