Категорія
Новини
Дата

Український стартап Effa з розробки екотоварів залучив $500 000 інвестицій

Стартап Effa, який займається розробкою екологічних товарів, залучив $500 000 інвестицій від ангельського інвестора. Оцінка компанії склала $3,5 млн, пише AIN.UA.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Залучені інвестиції стартап витратить на лінійку продуктів, зростання команди й розвиток бренду.
  • Effa вже запустила масове виробництво, а перші партії товару почнуть доставляти у квітні.
  • За заявою компанії, наразі підписані контракти на продаж вартістю $2 млн.

Контекст

Effa займається випуском одноразових екологічно чистих продуктів для щоденного використання. Першим продуктом стала зубна щітка з паперу, яка повністю придатна для переробки. Основні клієнти – готелі та авіакомпанії.

Effa заснували українці Ілля і Дарина Кичук. 2018 року компанія брала участь в акселераційній програмі Starta, півроку навчалася в США, там же залучила невеликий раунд від місцевого ангела. 2018 року Effa увійшла до п’ятірки найкращих стартапів у світі на конкурсі @Clim у Німеччині. До цього компанія виграла український фінал міжнародного конкурсу кліматичних інновацій Climate Launchpad.

Відповідно до звіту PwC інвестиції в кліматичні технології зросли з $418 млн у 2013 році до $16,3 млрд у 2019-му. Аналітики заявили, що більшість інвестицій у кліматичні стартапи припали на сферу транспорту. Компанії зацікавлені в тому, аби знайти рішення, що допоможуть їм скоротити їхній вуглецевий слід, не збільшуючи при цьому витрати.

Законодавством Європейського Союзу передбачено, що до 2021 року в ЄС будуть заборонені такі вироби: пластикові столові прилади одноразового використання (виделки, ножі, ложки та палички для їжі), одноразові пластикові тарілки, пластикові соломинки для напоїв, ватні палички, харчові контейнери та чашки з пінополістиролу.

Раніше в жовтні 2020 року в Англії вступила в силу заборона на продаж та постачання одноразових пластикових соломинок, ватних паличок та мішалок.

На початку листопада 2020-го Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроєкт №2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів на території України. Законопроєктом передбачається заборона розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі та ресторанах пакетів товщиною до 50 мкм з 1 січня 2022 року. Це обмеження не буде поширюватися на біорозкладні пластикові пакети та надлегкі пластикові пакети. За порушення закону – штраф до 3500 грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні