Категорія
Новини
Дата

Український стартап Watched залучив $450 000 інвестицій. Він займається оцінкою ефективності відеоконтенту

Watched, українська платформа, яка за допомогою штучного інтелекту оцінює ефективність відеоконтенту, залучила $450 000. Інвестором став венчурний фонд QPDigital, повідомили в компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами CEO компанії Watched Олексія Шалденко, гроші будуть інвестовані в масштабування продажів, маркетинг, розширення команди.
  • Наразі в Watched працює сім співробітників і чотири радники. Однак штат планують розширити до 14 фахівців.
  • Раніше Watched отримала близько $100 000 ангельських інвестицій для розробки технології.

 

Довідка

Компанію Watched заснували Олексій Шалденко ​​і Артем Мельниченко в січні 2019 року. За цей час їхня команда створила й провела валідацію технології розпізнавання і стала партнером AWS і NVIDIA. Використовуючи машинне навчання, Watched оцінює ефективність відеоконтенту, аналізуючи реакцію глядача. Це має допомогти компаніям систематизувати рівень емоційного залучення й уваги аудиторії для подальшого прийняття рішення щодо продукту.

QPDigital – український венчурний фонд, який запущено 2020 року інвестиційною компанією Quarter Partners девелопера Андрія Іванова. Фонд об'ємом $100 млн створено для підтримки стартапів в області технологій, зокрема розробок ігор, блокчейну, IT-логістики і medtech. З моменту запуску фонд інвестував у такі компанії, як Watched, Doc.UA, WareTeka, ABM Cloud, Racoon.Recovery, Datriсs.

Контекст

Щорічне дослідження венчурного ринку України DealBook 2020 зазначає, що 2019 рік став визначним для сфери ІТ в Україні – залучено понад $544 млн інвестицій від різних світових компаній. Це на $199 млн більше, ніж 2018-го. Більшість отриманих інвестиційних коштів (77%) було розподілено між трьома компаніями: Grammarly, GitLab, People.ai.

2020 року українські компанії також активно залучали фінансування. Так, український застосунок Reface, який дає можливість замінити обличчя у відео чи GIF, залучив $5,5 млн від американського фонду Andreessen Horowitz і декількох бізнес-ангелів. Українська компанія з автоматизації робочих процесів AirSlate отримала $50 млн від американського Silicon Valley Bank. Також $50 млн інвестицій залучив український сервіс відеострімінгу Restream.

Матеріали по темі
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні