Категорія
Новини
Дата

Українці інвестували понад 100 млн грн у військові облігації через ICU Trade

1 хв читання

Клієнти ICU придбали через онлайн-платформу ICU Trade військові ОВДП на суму понад 100 млн грн, повідомляє ICU у своєму прессрелізі. Ці дані враховують купівлю військових облігацій як юридичними, так і фізичними особами. Через спрощення вимог реєстрації купити військові облігації може кожен охочий.

Ключові факти

  • ICU опрацювала близько 1000 заявок від клієнтів за тиждень. За даними українських фондових бірж, на сьогодні ICU забезпечує понад 30% від усіх біржових продажів військових ОВДП за об’ємом угод та понад 60% — за кількістю.
  • Ще 2000 інвесторів підключаються до ICU Trade, щоб купити облігації.
  • Комісії торговця та депозитарної установи для інвесторів в ці папери через ICU Trade відсутні.
  • Группа ICU не заробляє на торгівлі військовими облігаціями, але група «направила власні кошти на створення інфраструктури для торгівлі військовими ОВДП», повідомили в компанії.
  • Встановлена ​​Міністерством фінансів України ставка за військовими ОВДП – 11%, термін погашення — 01.03.2023.
  • Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку спростила вимоги до реєстрації клієнтів. Тепер відкрити рахунок і придбати цінні папери можна в декілька кліків. Деталі можна дізнатися на сайті ICU.

Контекст

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом, а також займається венчурними інвестиціями. Географія інтересів групи – ринки, що розвиваються. Засновники ICU – Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Напередодні Міністерство фінансів завершило другий аукціон з продажу військових облігацій і залучило 6,7 млрд грн до державного бюджету.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні