Категорія
Новини
Дата

Українці інвестували понад 100 млн грн у військові облігації через ICU Trade

Клієнти ICU придбали через онлайн-платформу ICU Trade військові ОВДП на суму понад 100 млн грн, повідомляє ICU у своєму прессрелізі. Ці дані враховують купівлю військових облігацій як юридичними, так і фізичними особами. Через спрощення вимог реєстрації купити військові облігації може кожен охочий.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ICU опрацювала близько 1000 заявок від клієнтів за тиждень. За даними українських фондових бірж, на сьогодні ICU забезпечує понад 30% від усіх біржових продажів військових ОВДП за об’ємом угод та понад 60% — за кількістю.
  • Ще 2000 інвесторів підключаються до ICU Trade, щоб купити облігації.
  • Комісії торговця та депозитарної установи для інвесторів в ці папери через ICU Trade відсутні.
  • Группа ICU не заробляє на торгівлі військовими облігаціями, але група «направила власні кошти на створення інфраструктури для торгівлі військовими ОВДП», повідомили в компанії.
  • Встановлена ​​Міністерством фінансів України ставка за військовими ОВДП – 11%, термін погашення — 01.03.2023.
  • Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку спростила вимоги до реєстрації клієнтів. Тепер відкрити рахунок і придбати цінні папери можна в декілька кліків. Деталі можна дізнатися на сайті ICU.

Контекст

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом, а також займається венчурними інвестиціями. Географія інтересів групи – ринки, що розвиваються. Засновники ICU – Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Напередодні Міністерство фінансів завершило другий аукціон з продажу військових облігацій і залучило 6,7 млрд грн до державного бюджету.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні