Категорія
Новини
Дата

Українців попередили про можливі атаки з Білорусі дронів-камікадзе Shahed-136

1 хв читання

Іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (вони ж «Герань-2»), імовірно, доправлені в Білорусь для атак на західні регіони України. Про це повідомило регіональне управління Сил територіальної оборони «Захід» із посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Безпілотники доправлені на аеродром Лунінець. Ідеться щонайменше про 20 дронів-камікадзе Shahed-136 та пункти управління до них.
  • Від Лунінця до кордону з Рівненщиною лише 55 км. «Не виключено, що вже найближчим часом іранські дрони атакуватимуть західні або центральні регіони України. Тому закликаємо за жодних обставин не ігнорувати сигнали повітряної тривоги!» – сказано у повідомленні. 

Контекст

Останні тижні Україна мало не щодня потерпає від атак іранських дронів-камікадзе Shahed-136. Схоже, що Росія отримала досить багато цих безпілотників.

Росія дедалі більше починає використовувати дрони-камікадзе як заміну ракетних обстрілів. Зокрема, для ударів по спорудах і об’єктах в Одесі, Білій Церкві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах. 

Оскільки безпілотники зазвичай несуть на собі масу заряду в 10 разів меншу, ніж ракети, їх потрібно значно більше, і вони не здатні викликати такий миттєвий руйнівний ефект, як крилата або балістична ракета. Водночас збити 10–20 БПЛА для української системи ППО може бути значно складнішим завданням, ніж знищити одну-дві ракети.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні