Категорія
Новини
Дата

Українців попередили про можливі атаки з Білорусі дронів-камікадзе Shahed-136

1 хв читання

Іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (вони ж «Герань-2»), імовірно, доправлені в Білорусь для атак на західні регіони України. Про це повідомило регіональне управління Сил територіальної оборони «Захід» із посиланням на джерела.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Безпілотники доправлені на аеродром Лунінець. Ідеться щонайменше про 20 дронів-камікадзе Shahed-136 та пункти управління до них.
  • Від Лунінця до кордону з Рівненщиною лише 55 км. «Не виключено, що вже найближчим часом іранські дрони атакуватимуть західні або центральні регіони України. Тому закликаємо за жодних обставин не ігнорувати сигнали повітряної тривоги!» – сказано у повідомленні. 

Контекст

Останні тижні Україна мало не щодня потерпає від атак іранських дронів-камікадзе Shahed-136. Схоже, що Росія отримала досить багато цих безпілотників.

Росія дедалі більше починає використовувати дрони-камікадзе як заміну ракетних обстрілів. Зокрема, для ударів по спорудах і об’єктах в Одесі, Білій Церкві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах. 

Оскільки безпілотники зазвичай несуть на собі масу заряду в 10 разів меншу, ніж ракети, їх потрібно значно більше, і вони не здатні викликати такий миттєвий руйнівний ефект, як крилата або балістична ракета. Водночас збити 10–20 БПЛА для української системи ППО може бути значно складнішим завданням, ніж знищити одну-дві ракети.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд