82-мм осколкова міна /пресслужба ДК "Укроборонпром"
Категорія
Новини
Дата

«Укроборонпром» запустив серійне виробництво удосконалених 82-мм осколкових мін за кордоном

82-мм осколкова міна Фото пресслужба ДК "Укроборонпром"

Державний концерн «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном – на потужностях однієї з країн-членів НАТО, йдеться у повідомленні концерну.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Удосконалена міна є у рази кращою за штатну, заявляють в «Укроборонпромі». Кількість смертоносних осколків, зафіксованих під час випробувань на щитах мішеней та на майданчику мішеневої обстановки, у 2-2,5 рази більша, ніж повинна мати штатна міна. Розміри та форма осколків також кращі за штатні.
  • Згідно зі стандартом, під час розриву штатної міни кількість осколків, які мають уразити ціль на відстані 5 метрів, повинна сягати 198 од., на відстані 10 метрів – 70 од., а на відстані 15 метрів – 41 од. У боєприпасу, вдосконаленого фахівцями підприємств «Укроборонпрому», це 460, 140 та 69 осколків відповідно.
  • Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 метрів.

Контекст

У листопаді минулого року «Укроборонпром» повідомив, що налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 мм, а також міни калібру 120 мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць. Виробництво розосереджено на різних потужностях, в тому числі країн-партнерів. Боєприпаси, вироблені «Укроборонпромом», мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

10 листопада «Укроборонпром» та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міноборони Чехії підписали угоду про створення спільного оборонного кластеру.

«Укроборонпром» також заявляв, що спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше з шістьма країнами-членами НАТО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні