Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» підвищує тарифи на посилки на 13-16%

Державний поштовий оператор «Укрпошта» з 1 липня підвищує тарифи стандартної доставки в межах України та областей. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку. 
  • Ціна стандартної доставки в межах України збільшується в середньому на 14%, а в межах області – на 13%.
  • Відправлення посилки вагою до 1 кг в межах України, яке раніше коштувало 31 грн, після перегляду тарифів коштуватиме 35 грн, а доставка посилки вагою до 15 кг – 75 грн у порівнянні з 65 грн до перегляду тарифів. 
  • Послуга експрес-доставлення подорожчає в середньому на 16% в межах України й на 14% в межах області. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня коштуватиме 45 грн.
  • На 14% зросте вартість послуги пересилання документів. 
  • Тарифи «Укрпошти» на посилки за кордон не змінюються.
  • З 1 липня поштовий оператор прийматиме та доставлятиме великогабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах, а також в містах: Кременчук, Краматорськ, Кривий Ріг, у виділених відділеннях для таких відправлень.

Контекст

Укрпошта за перший місяць війни втратила понад 500 млн грн доходів. Основне падіння припало на письмову кореспонденцію, яка майже припинилася. Падіння імпорту склало 85%, експорту – 65%, внутрішні відправлення посилок скоротилися на 80%.

25 травня «Укрпошта» відкрила свій інтернет-магазин на міжнародному маркетплейсі eBay, ставши першою поштою світу, яка це зробила, повідомив Смілянський. Наступного дня компанія повідомила, що на eBay продала 1494 блоки з марками «Русскій воєнний корабль… Всьо!». 28 червня компанія також відкрила свій магазин на Amazon.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні