Пошкоджений від обстрілів будинок в Ірпені /Пресслужба КМУ
Категорія
Новини
Дата

Уряд анонсував перші проєкти відбудови зруйнованого житла. Почнуть з Ірпеня, Гостомеля і Бородянки

Пошкоджений від обстрілів будинок в Ірпені Фото Пресслужба КМУ

Уряд представив перший проєкт напрямку «Відбудова України» в межах платформи UNITED24. Планується відновити 18 багатоквартирних будинків в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузова та Мила. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки урядової команди в місто Ірпінь у Київській області.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На платформі UNITED24 зібрано більшу частину суми, що необхідна для відновлення, зазначив Шмигаль. «Цього тижня уряд спрямував перші 465 млн грн, аби розпочати відбудову вже зараз. Понад 4000 мешканців зможуть повернутися до власних домівок», – наголосив прем’єр.
  • Цьогоріч буде створена електронна система відбудови, а на кожний зареєстрований пошкоджений будинок – окрема сторінка на UNITED24 з інформацією про донати та перебіг відбудови.
  • «Ми вже розуміємо чотири ключові джерела фінансування проєктів відновлення в цьому році: конфісковані російські активи, кошти бюджету, кошти міжнародних партнерів та кошти донорів, які зібрані на платформі UNITED24», – заявив Шмигаль.
  • За його словами, наразі є розуміння про джерела фінансування відбудови цього року на 110 млрд грн.

Контекст

Серед міст на Київщині Ірпінь, ймовірно, росіяни понівечили найбільше. Загалом в Ірпені пошкоджено 10 596 будівель, це трохи менше половини міста. Найбільше постраждала вулиця Багірова, неподалік від військового шпиталю, там зруйновано 692 споруди – 69% всієї вулиці. Збитки житлового фонду – багатоквартирних і приватних будинків – у RebuildUA оцінюють у 17,7 млрд грн. Повністю знищена десята частина багатоповерхівок, де мешкало понад 3600 людей. 60 багатоповерхівок і 620 приватних будинків у Ірпені неможливо відновити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні