Уряд схвалив запуск освітнього застосунку «Мрія»
Категорія
Новини
Дата

Уряд схвалив запуск освітнього застосунку «Мрія»

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє запустити освітній застосунок «Мрія». Про це повідомила пресслужба Мінцифри. Віцепремʼєр Михайло Федоров заявив, що «запуск «Мрії» буде проривом».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Навчальний процес для дітей, батьків і вчителів стане більш сучасним та ефективним, зазначається у пресрелізі.
  • Постанова визначає, що на першому етапі в застосунку будуть доступні: профіль учня із програмами розвитку здібностей та шкалою успішності; мультимедійні навчальні матеріали; збір, обробка, накопичення, передача та відображення даних про освітній процес; Мрія-ID – унікальний освітній документ, який прирівнюється до учнівського.
  • Крім того, «Мрія» допоможе автоматизувати управління закладами освіти, заявляє Мінцифри. «Це посилить безпеку та контакт із державою. У застосунку також планують використовувати штучний інтелект. Це дозволить зменшити навантаження на вчителів, а учням і батькам надасть унікальні освітні можливості», – йдеться у коментарі.
  • За словами Федорова, це буде абсолютно нова сутність і підхід до освіти – із програмами розвитку здібностей учнів і шкалою успішності. «Мрія» допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань та змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії», – наголосив він. 
  • У застосунку буде бібліотека контенту, який потрібен конкретній дитині, інформація про освітні програми, курси, позашкільні активності, олімпіади, гуртки, а також відеоматеріали. 
  • «Запуск «Мрії» буде проривом. За якісною освітою – майбутнє. Дбаємо про це вже зараз», – наголосив Федоров.

Контекст

Застосунок «Мрія» розробляють Мінцифри спільно з МОН за підтримки програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа. Реалізація проєкту здійснюватиметься коштом міжнародної технічної допомоги та державного бюджету.

У вересні минулого року створення застосунку анонсував президент України Володимир Зеленський. «Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз», – сказав президент.

Федоров очікує, що авдиторія «Мрії» перевищить кількість користувачів «Дії».

У світі подібний проєкт ще не був реалізований на державному рівні, запевняє віцепремʼєр. Схожу ініціативу розгортає Південна Корея. «Вона прийняла стратегію – цифровізацію освіти з подібним продуктом», – сказав він. 

Під час заходу «Редколегія. Саміт» Федоров також анонсував розробку «Дія Office» – сервісу гейміфікації державного управління. В основі – прозорість роботи міністерств і публічний контроль за виконанням цілей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні