Михайло Федоров /пресслужба Мінцифри
Категорія
Новини
Дата

Мінцифри планує підключити до освітньої «Мрії» 1000 шкіл до кінця року

Михайло Федоров Фото пресслужба Мінцифри

До кінця 2024-го Мінцифри планує залучити до освітнього застосунку «Мрія» 1000 шкіл. До кінця 2025-го – 10 000. Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров в ефірі «Business Breakfast з Володимиром Федоріним».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Мрія» – освітній застосунок та новий продукт Мінцифри. Його мета – моніторинг освітнього процесу учнів та їхніх здібностей. Отримані дані аналізуватимуть як батьки із вчителями, так і держава. Наразі програма перебуває на стадії розробки. 
  • У квітні 2024-го до проєкту буде підключено перших 40 шкіл. До кінця року – 1000, а у 2025-му – 10 000 шкіл, заявив голова Мінцифри Михайло Федоров. 
  • «Зараз технологічні компанії коштують набагато більше, аніж ресурсні. Необхідно, аби в Україні з’являлися бізнеси на кшталт Tesla. Це потребує не тільки інклюзивних інституцій, а й певних компетентностей від людей, що створюють ці компанії», – сказав Федоров. 

Контекст 

На початку вересня 2023-го створення «Мрії» анонсував президент України Володимир Зеленський. «Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз», – заявив президент під час чергового звернення. 

У 2024-му Міністерство цифрової трансформації отримає з бюджету 2,5 млрд грн. Це в чотири рази більше, ніж у 2023-му. Трохи більш як 142 млн грн з цієї суми – на «Мрію».

У «Мрії» учні отримуватимуть оцінки, бачитимуть фідбек від вчителя. Батьки – прогрес дитини, чи прийшла вона в школу, чи знаходиться у бомбосховищі, розповідав Федоров під час «Редколегія. Саміт» в середині вересня 2023-го. 

У світі подібний проєкт ще не був реалізований на державному рівні, запевнив Федоров. Схожу ініціативу розгортає Південна Корея. «Вона прийняла стратегію – цифровізацію освіти з подібним продуктом», – додав він.

У листопаді 2023-го Мінцифри вперше показало як виглядатиме інтерфейс застосунку. Запуск сервісу планується на 2024 рік. Хоча у вересні 2023-го Федоров обіцяв запустити «Мрію» до кінця року для перших кількох десятків шкіл. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні