Категорія
Новини
Дата

Роботу українських чиновників оцифрують. Мінцифри тестує бета-версію «Дія Office» – сервіс гейміфікації державного управління

Міністерство цифрової трансформації диджиталізує та гейміфікує роботу держслужбовців. Мінцифри працює над розробкою нового сервісу в «Дії» для посадовців – «Дія Office», в основі сервісу – прозорість роботи міністерств, публічний контроль за виконанням цілей і елементи гейміфікації роботи держслужбовців. Про це очільник міністерства Михайло Федоров повідомив під час заходу «Редколегія. Саміт». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Дія Office» – окремий сервіс для держслужбовців у «Дії». Його мета – цифровізувати роботу міністерств. «Система розуміє, що ви держслужбовець. У вас зʼявляється окремий профіль у «Дії», специфічні послуги та можливості», – пояснив Федоров. 
  • Як приклади Федоров навів такі функції: посадовці зможуть провести опитування чи пропонувати певні ідеї в межах свого міністерства онлайн. Також «Дія Office» буде інтегрована з Google Workspace, що дозволить спростити масу процесів: призначення зустрічей, їхні фолоу-апи тощо.
  • Ще одна мета «Дія Office» – додати елементи гейміфікації в роботу чиновників. Держслужбовці зможуть оцінити досягнення своїх колег, вручити заохочувальну нагороду в «Дія Office», відслідковувати прогрес у виконанні цілей інших відділів, розповів Федоров. 
  • Тестовий запуск продукту планують на останній тиждень вересня 2023-го. Спочатку «Дія Office» впровадять для Мінцифри. «Гадаю, МОЗ захоче доєднатися. Мінінфраструктури точно приєднається. А далі Мінекономіки – думаю, що Свириденко захоче приєднатися», – каже Федоров. 
  • Правова база для «Дія Office» поки що не готова. Наразі продукт перебуває на стадії бета-тестування. 

Контекст

Глобальна мета «Дія Office» – дозволити громадянам слідкувати за виконанням планів міністерств. «У вас (нечиновників. – Forbes) не буде функціоналу як у держслужбовця. Проте буде певна функція, де ви зможете подивитися, які цілі, хто і за що відповідає, скільки грошей ми витрачаємо. Тобто дашборд конкретного міністерства», – сказав Федоров. 

Залучати до «Дія Office» інші міністерства Федоров хоче за допомогою зручного функціоналу та швидкості послуг. «Наприклад, піти у відпустку в кілька кліків або взяти лікарняний», – додав він.

«Це новий етап розвитку «Дії». Він починається з держслужби. Потім будуть інші сфери – «Дія Military», можливо, інші напрями», – каже Федоров.

З початку лютого 2022-го в Україні працює спеціальний податковий режим для ІТ-бізнесу «Дія.City». Компанії-резиденти мають платити пʼятивідсотковий податок на доходи фізосіб, мінімальний ЄСВ, військовий збір 1,5% і на вибір 18-процентний податок на прибуток або податок на виведений капітал (9%). Також «Дія.City» передбачає альтернативну форму найму – співпрацю за гіг-контрактами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні