Категорія
Новини
Дата

Уряд Великої Британії впровадить додаткові санкції проти Центробанку Росії

Британія оголосила про намір вжити додаткові обмежувальні економічні заходи проти Центрального банку РФ, щоб не допустити використання російських валютних резервів для підриву дій вже впроваджених санкцій та підтримки російського рубля, про це йдеться у заяві Казначейства її Величності. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Санкції передбачають заборону на фінансові транзакції, повʼязані з ЦБ РФ, Фондом національного добробуту та Міністерством фінансів Росії. Санкції Великої Британії також будуть застосовуватись до білоруських осіб та організацій, які підтримали російське вторгнення. Ці дії Велика Британія здійснює спільно із США та Європейським Союзом. Працюючи з союзниками, ми завдаємо шкоди економічному розвитку Росії як у короткостроковій, і в довгостроковій перспективі, підкреслюється в заяві.

«Ці заходи демонструють нашу рішучість застосувати жорсткі економічні санкції у відповідь на вторгнення Росії до України, — сказав канцлер казначейства Великої Британії Ріши Сунак. – Ми оголошуємо про цю акцію, щоб продемонструвати наше тверде бажання (…) відрізати Росію від міжнародної фінансової системи на термін, доки триватиме цей конфлікт».

Банк Англії продовжує впроваджувати дії, необхідні для підтримки реакції уряду на російське вторгнення в Україну, сказано в заяві. «Ми вітаємо кроки, зроблені сьогодні урядом Великої Британії у співпраці з владою ЄС та США, як важливу та потужну демонстрацію прихильності Великої Британії до міжнародного верховенства права», – зазначає Банк Англії. 

Нагадаємо, що лідери Європейської Комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади, США, а дещо пізніше – Австралії та Японії оголосили про потужний набір економічних санкцій щодо Росії, який включає відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, обмеження фінансування російських фінансових установ, торгових операцій з компаніями з РФ та заборону продажу «золотих паспортів» заможним росіянам.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні